ΚεντρικήΟμορφιά

5+1 αιθέρια έλαια για μαλλιά που κάνουν… θαύματα!

25/2/2023

Τα αιθέρια έλαια είναι διάσημα για τις αρωματικές τους ικανότητες και περιέχουν, επίσης, ισχυρές χημικές ιδιότητες που μπορεί να είναι ευεργετικές για την υγεία σου.

Ένα σπουδαίο όφελος που έχουν ορισμένα αιθέρια έλαια είναι η βελτίωση της υγείας των μαλλιών σου. Τα παρακάτω έλαια μπορούν να καταφέρουν τα πάντα, από το να βοηθήσουν τα μαλλιά σου να αναπτυχθούν μέχρι να προσθέσουν δύναμη και λάμψη.

Καστορέλαιο

Το καλύτερο λάδι για την ανάπτυξη των μαλλιών πρέπει να είναι πλούσιο σε βιταμίνη Ε, πρωτεΐνες και μέταλλα για να κάνει θαύματα στα μαλλιά σου. Εδώ μπαίνει το καστορέλαιο! Μαλακώνει τα μαλλιά και κλειδώνει την υγρασία για να δώσει στις τρίχες σου την λάμψη που αναζητάς. Ωστόσο, το καλύτερο πλεονέκτημα του καστορέλαιου είναι ότι βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, η οποία είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη των μαλλιών. Αυτό το λάδι λειτουργεί καλύτερα σε ένα ξηρό και ξεφλουδισμένο τριχωτό της κεφαλής.

Tea tree έλαιο

Ένα άλλο αποτελεσματικό λάδι ανάπτυξης μαλλιών είναι το έλαιο τεϊόδεντρου χάρη στις αντιμικροβιακές και καθαριστικές του ιδιότητες. Προλαμβάνει, επίσης, την ξηρότητα και την πιτυρίδα. Επειδή βοηθά το τριχωτό της κεφαλής να απορροφά αποτελεσματικά τα θρεπτικά συστατικά και διεγείρει τους αδρανείς θύλακες της τρίχας, το τεϊόδεντρο είναι το καλύτερο αιθέριο έλαιο για την ανάπτυξη και το πάχος των μαλλιών.

Έλαιο καρύδας

Αυτό το δημοφιλές ινδικό αιθέριο έλαιο περιέχει λιπαρά οξέα σε υψηλές ποσότητες που διεισδύουν βαθιά στους θύλακες της τρίχας και θρέφουν τα μαλλιά σου από τις ρίζες. Είναι, επίσης, μια εξαιρετική πηγή βιταμινών και μετάλλων. Εκτός από το ότι προωθεί την ανάπτυξη των μαλλιών, το λάδι καρύδας διατηρεί επίσης τα μαλλιά σου απαλά και λαμπερά και τα προστατεύει από τη ζημιά από τη θερμότητα.

Argan έλαιο

Αν ψάχνεις για ένα αιθέριο έλαιο που όχι μόνο ενισχύει την ανάπτυξη των μαλλιών σου, αλλά μπορεί επίσης να επιδιορθώσει τις σχισμένες άκρες και να τις προστατεύσει από τη ζημιά της θερμότητας, τότε το έλαιο αργκάν είναι αυτό που πρέπει να δοκιμάσεις. Γνωστός ως ο υγρός χρυσός του Μαρόκου, έχει κατακλύσει τον κόσμο της ομορφιάς. Φορτωμένο με βιταμίνη Ε και αντιοξειδωτικές ιδιότητες, το έλαιο argan βελτιώνει την υγεία του τριχωτού της κεφαλής και αποτρέπει το σπάσιμο των μαλλιών.

Ελαιόλαδο

Ένα γνωστό λάδι εκτός από βασικό στοιχείο της κουζίνας, είναι ευλογία για τις τρίχες σου. Το ελαιόλαδο περιέχει βιταμίνης Ε και αντιοξειδωτικά, ενώ αναζωογονεί το τριχωτό της κεφαλής, θρέφει τις ρίζες και μαλακώνει τα μαλλιά, δίνοντάς τους λεία υφή. Όταν συνδυάζεται με χυμό λεμονιού, καταπολεμά επίσης την πιτυρίδα.

Έλαιο δεντρολίβανου

Για αιώνες, το δεντρολίβανο έχει χρησιμοποιηθεί για να κάνει τα μαλλιά πυκνά και λαμπερά, καθώς και για την καθυστέρηση της εμφάνισης γκρίζων μαλλιών. Βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, διεγείροντας έτσι την αναγέννηση των μαλλιών. Οι αντιμυκητιακές του ιδιότητες λειτουργούν ως καταπραϋντικό του τριχωτού της κεφαλής.

Πηγή: https://glance.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Προσωπικός Βοηθός: Παράταση Αιτήσεων Έως 31 Μαΐου

xristiana

Θα μπορούσε το μπρόκολο να συμβάλει στη θεραπεία της βακτηριακής αντοχής στα αντιβιοτικά;

xristiana

Δήμος Αγίας Βαρβάρας: Διαδικτυακή Ημερίδα ‘’Μύθοι Και Αλήθειες Για Τα Αντιβιοτικά Και Τα Εμβόλια’’

xristiana