ΚεντρικήΟμορφιά

5 μυστικά των Σκανδιναβών για άψογη και λαμπερή επιδερμίδα

3/2/2023

Τα τελευταία χρόνια, οι Γαλλίδες έχουν μαγνητίσει την προσοχή μας και ο λόγος είναι η απλότητα στο μακιγιάζ και το hairstyle τους, αλλά και στις skincare συνήθειές τους.

Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με τις Σκανδιναβές, οι οποίες φημίζονται για τη λαμπερή, υγιή τους επιδερμίδα. Στο διαδίκτυο, η Σκανδιναβική ομορφιά (Σουηδική και Ισλανδική, για την ακρίβεια) αποτελεί top θέμα ομορφιάς και μάλιστα υπάρχουν άρθρα που αναλύουν τη skincare ρουτίνα τους.

Η διατροφή τους, πλούσια σε ωμέγα λιπαρά, είναι ένα βασικό μυστικό της λαμπερής επιδερμίδας, όμως οι Σκανδιναβές ακολουθούν συγκεκριμένα steps περιποίησης δέρματος, τα οποία αποδίδουν στο 100%.

Μπήκαμε στο byrdie και είδαμε αναλυτικά τα μυστικά των Σκανδιναβών για τέλειο δέρμα.

Ενυδάτωση

Αν και τα σκανδιναβικά καλοκαίρια (κατά μέσο όρο) είναι ζεστά, οι χειμώνες μπορεί να είναι βάναυσα κρύοι. Επομένως, η διατήρηση των επιπέδων ενυδάτωσης και του φραγμού υγρασίας του δέρματος είναι πρωταρχικής σημασίας. Η ρουτίνα τους περιλαμβάνει καθαρισμό με λάδι καθαρισμού, ορούς, mist προσώπου και μάσκες.

Το λάδι καθαρισμού αφήνει το δέρμα ενυδατωμένο, εξαιρετικά απαλό και μπορεί να αφαιρέσει εντελώς τα υπολείμματα μακιγιάζ. Έπειτα, ένας αποτελεσματικός ορός είναι απαραίτητος για την έντονη ενυδάτωση σε στρώματα -η χρήση ορού και κρέμας ημέρας πλούσιας σε αντιοξειδωτικά είναι το κλειδί της ενυδάτωσης.

Για να παραμείνει η επιδερμίδα τους ισορροπημένη κατά τη διάρκεια της ημέρας, έχουν πάντα μαζί τους mist προσώπου και το ψεκάζουν. Προσφέρουν άμεση ενυδάτωση και απλώνονται εύκολα. Επίσης, δεν αμελούν να κάνουν μάσκα τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα.

Αντηλιακό

Όταν σκεφτόμαστε «Σκανδιναβικός καιρός», το μυαλό μας φαντάζεται αυτόματα τα σύννεφα, το χιόνι και το κρύο. Στην πραγματικότητα όμως, οι σκανδιναβικές χώρες έχουν άφθονο ήλιο και (ανεξάρτητα από σύννεφα ή όχι) μια τακτική αντηλιακή ρουτίνα είναι ζωτικής σημασίας για μια επιδερμίδα χωρίς φθορές. Η σύσταση του μοντέλου Elsa Hosk είναι να απλώσετε την αγαπημένη σας ενυδατική κρέμα με SPF σε όλο το πρόσωπο και το λαιμό σας πριν περάσετε χρόνο σε εξωτερικούς χώρους.

Φυσικά συστατικά

Γνωστό για τα πανέμορφα τοπία και τους πλούσιους φυσικούς πόρους, ένα άλλο μυστικό ομορφιάς της Σκανδιναβίας είναι να αξιοποιεί στο έπακρο τη γεωγραφία. Τι εννοούμε; Σκεφτείτε τι έχουν οι Σκανδιναβοί που δεν έχει η πλειοψηφία του κόσμου; Φιόρδ, παγετώνες και πολύτιμα βατόμουρα -μερικές φορές, ακόμα και στην αυλή τους. Όλα αυτά αξιοποιούνται στο έπακρο για την παραγωγή προϊόντων περιποίησης ομορφιάς και πραγματικά τα οφέλη προς την επιδερμίδα είναι μοναδικά.

Σκανδιναβικό νερό παγετώνων

Για παράδειγμα, σε πολλά προϊόντα περιλαμβάνεται το Scandinavian Glacier Water, το οποίο προέρχεται απευθείας από φυσικές, ανέγγιχτες πηγές στις βορειότερες περιοχές της Σκανδιναβίας. Διαυγές και άψογα πλούσιο σε οξυγόνο, είναι λογικό να αποτελεί βασικό συστατικό στην περιποίηση του δέρματος και των μαλλιών. Γιατί; Το νερό του σκανδιναβικού παγετώνα είναι ανεκτίμητο καθώς προσφέρει απαλότητα, αναζωογονεί και καθαρίζει σε βάθος μαλλιά και δέρμα -και ιδιαίτερα το τριχωτό της κεφαλής.

Light Makeup

Τι γίνεται όμως με το μακιγιάζ; Είναι χαρακτηριστικό των Σκανδιναβών, η καθαρή, φρέσκια επιδερμίδα τους, τα κρυστάλλινα μπλε μάτια τους και το φυσικό τους χρώμα στα χείλη. Αυτός τείνει να είναι ο κανόνας όταν πρόκειται για τη σκανδιναβική αισθητική του μακιγιάζ. Σε γενικές γραμμές, το απόλυτο makeup look για εκείνες αποτελεί την επιτομή μιας μινιμαλιστικής προσέγγισης με ελάχιστα προϊόντα, ενώ δίνεται προτεραιότητα σε φόρμουλες υψηλής ποιότητας, απόδοσης και βιωσιμότητας, φιλικές προς το περιβάλλον. Less is more.

Πηγή: https://www.bovary.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Παιδί 4 ετών: 11 πράγματα που πρέπει να κάνει

xristiana

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων

xristiana

Διαβήτης: Η κόπωση είναι το σύμπτωμα που παραβλέπεται πιο συχνά από κάθε άλλο

xristiana