ΚεντρικήΟμορφιά

4 βήματα για το τέλειο μακιγιάζ σε φωτογραφίες διαβατηρίου ή ταυτότητας!

22/2/2023

Ο σκληρός φωτισμός στις φωτογραφίες για την έκδοση διαβατηρίου και ταυτότητας, σε συνδυασμό με τις αυστηρές προδιαγραφές έχουν ως αποτέλεσμα μια σειρά από «παγωμένες» εικόνες του προσώπου μας, που θυμίζουν περισσότερο φωτογραφίες αναγνώρισης υπόπτων της αστυνομίας! Μέσα από τα 4 βήματα που ακολουθούν, θα αλλάξουμε όχι μόνο την εικόνα αλλά και τη διάθεσή μας!

Από την Άντζελα Μολφέτα

Η πρόταση για ένα «μακιγιάζ διαβατηρίου/ταυτότητας», μπορεί να ακολουθηθεί όχι μόνο μπροστά από τον επαγγελματικό φωτογραφικό φακό, αλλά και σε κάθε περίπτωση που θέλουμε να τονίσουμε τα όμορφα χαρακτηριστικά του προσώπου μας, χωρίς αλλεπάλληλα στρώματα μακιγιάζ, για μια υπέροχη φυσική εμφάνιση! Ας ξεκινήσουμε…

1ο βήμα: Τέλεια βάση

Το ζητούμενο είναι να αποκτήσουμε μια φωτεινή, λεία επιδερμίδα. Για να το πετύχουμε θα χρειαστούμε μια πλούσια ενυδατική κρέμα, ένα ελαφρύ μέικαπ, κονσίλερ, ρουζ, highlighter και πούδρες για contouring.

  • Περνάμε την ενυδατική κρέμα, ως βάση και κατόπιν, το ελαφρύ μέικαπ σε όλο μας το πρόσωπο. Μια λεπτή γραμμή με το κονσίλερ στην εξωτερική γωνία των ματιών μας και μερικές μικροσκοπικές κουκκίδες στην εσωτερική γωνία και ακριβώς, κάτω από τη γραμμή των βλεφαρίδων, θα φωτίσει το βλέμμα μας.
  • Με το ειδικό πινέλο και την πούδρα για contouring δημιουργούμε ένα κυρτό τόξο κάτω από τα ζυγωματικά μας. Κάνουμε το ίδιο προς τον λαιμό, στο κάτω περίγραμμα του προσώπου μας και περνάμε επίσης, μια ιδέα ακριβώς, κάτω από το κόκκαλο των φρυδιών, ώστε το σχήμα του προσώπου μας να δείχνει πιο αδύνατο.
  • Με ένα φαρδύ πινέλο τώρα, απλώνουμε το ρουζ στο ψηλότερο σημείο των ζυγωματικών, φροντίζοντας να αναμειχθεί με την πούδρα contouring. Τονίζουμε με το ρουζ ανεπαίσθητα την άκρη της μύτης μας και τη γραμμή των βλεφαρίδων στην εσωτερική γωνία των ματιών, ώστε να κάνουμε το βλέμμα μας ακόμα πιο λαμπερό.

2ο βήμα: Focus στα μάτια

Αυτό που θέλουμε τώρα, είναι να μακιγιάρουμε με έναν διακριτικό και μινιμαλιστικό τρόπο τα μάτια μας, ώστε να τους δώσουμε ένα αμυγδαλωτό και ισορροπημένο σχήμα και εννοείται ότι έντονο μακιγιάζ που άλλωστε απαγορεύεται.

  • Θα χρειαστούμε μια σκιά σε ουδέτερη ή πολύ ανοιχτή καφέ απόχρωση, που θα περάσουμε στην πτυχή των βλεφάρων. Με ένα πιο φαρδύ πινέλο θα συνεχίσουμε απαλά προς τους κροτάφους, στην εξωτερική πλευρά, για ένα φυσικό αποτέλεσμα «χωρίς μακιγιάζ».
  • Για να αναδείξουμε το σχήμα των ματιών μας τώρα, θα χρειαστούμε ένα μολύβι ματιών ή άι-λάινερ σε γκρι, μαύρο ή σκούρο καφέ χρώμα. Ξεκινάμε να ζωγραφίζουμε τη γραμμή, σύρριζα στις βλεφαρίδες, από το κέντρο του βλεφάρου προς την εξωτερική γωνία δημιουργώντας ένα ελαφρύ cat eye look.
  • Στη συνέχεια, περνάμε μια πολύ – πολύ λεπτή γραμμή από το κέντρο προς την εσωτερική γωνία των ματιών. Τελειώνοντας, περνάμε δυο-τρεις στρώσεις μαύρης μάσκαρα στις επάνω βλεφαρίδες για να τονίσουμε περισσότερο το βλέμμα μας.

3ο βήμα: Καλοσχηματισμένα φρύδια

Τα παχιά, καλοσχηματισμένα φρύδια θα δημιουργήσουν την καλύτερη κορνίζα για τα μάτια μας! Θα χρειαστούμε ένα λεπτό μολύβι φρυδιών σε ανοιχτόχρωμη καφέ απόχρωση, ένα διάφανο ζελ φρυδιών, ένα χτενάκι και βουρτσάκι, για να το πετύχουμε.

  • Ξεκινάμε χτενίζοντας τα φρύδια μας προς τα πλάγια, ώστε να εντοπίσουμε τυχόν κενά και δυσμορφίες. Με το μολύβι φρυδιών εφαρμόζουμε μικρές κουκκίδες που θα ενοποιηθούν χτενίζοντας τα φρύδια μας με το βουρτσάκι και ανοδική φορά.
  • Με το απλικατέρ ή λεπτό πινέλο απλώνουμε στη συνέχεια, το ζελ φρυδιών από την εσωτερική προς την εξωτερική γωνία. Δίνουμε με το χτενάκι ανοδική φορά στο σχήμα των φρυδιών μας και έτοιμες!

4ο βήμα: Όμορφα χείλια

Για να αποδώσουμε το μυστηριώδες χαμόγελο της… Μόνα Λίζα στις φωτογραφίες διαβατηρίου/ταυτότητας, θα πρέπει να δώσουμε στα χείλη μας μια φυσική, γοητευτική απόχρωση.

  • Με ένα μολύβι χειλιών σε ουδέτερη απόχρωση που ταιριάζει στον τόνο της επιδερμίδας μας, ξεκινάμε να κάνουμε το περίγραμμα και στη συνέχεια, περνάμε με το ίδιο και όλη την επιφάνεια των χειλιών μας.
  • Με ένα κραγιόν σε έναν τόνο πιο σκούρο από το φυσικό χρώμα των χειλιών μας, τονίζουμε τώρα το κέντρο τους τόσο στο επάνω όσο και στο κάτω χείλος, για να δείχνουν τα χείλη μας πιο ζουμερά, αλλά χωρίς υπερβολές. Ολοκληρώνουμε, περνώντας ένα διάφανο λιπ γκλος μέτριας λάμψης, για ένα σικάτο αποτέλεσμα.

Πηγή: https://www.womanidol.com

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Καλοκαίρι και γαστρεντερίτιδα: Τι πρέπει να προσέχετε

xristiana

Καιρός: Εξασθενούν οι άνεμοι – Πού θα βρέξει

xristiana

15/08: Κάντε πράγματα που θα σας ξεκουράσουν – Τι προβλέπεται για κάθε ζώδιο

xristiana