9/2/2023
Μερίδες: 4
Υλικά Συνταγής
- 350 γρ. χωριάτικα λουκάνικα
- 200 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
- 2 πράσα ψιλοκομμένα
- 3 κουταλιές της σούπας λάδι
- ½ φλιτζάνι λευκό κρασί
- 400 γρ. ντοματάκια κονσέρβας ψιλοκομμένα
- ½ κουταλάκι κόκκινο Tabasco® (προαιρετικά)
- 2-3 κουταλιές της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 1 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
- 500 γρ. σπαγγέτι Νο 6
- κεφαλοτύρι τριμμένο (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Αφαιρείτε το περίβλημα (έντερο) από τα λουκάνικα και κομματιάζετε τη γέμιση.
- Ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε τον κιμά και τα λουκάνικα για 3’-4’. Προσθέτετε τα πράσα και συνεχίζετε το σοτάρισμα λίγα λεπτά ακόμη, μέχρι να μαλακώσουν λίγο κι αυτά. Σβήνετε με το κρασί.
- Προσθέτετε τα ντοματάκια και 2 φλιτζάνια ζεστό νερό και μαγειρεύετε για 25’, ανακατεύοντας το μείγμα συχνά. Αποσύρετε και προσθέτετε την ψιλοκομμένη πιπεριά, το Tabasco® (προαιρετικά) και το μαϊντανό. Ανακατεύετε καλά.
- Στο μεταξύ βράζετε σε άφθονο αλατισμένο νερό τα σπαγγέτι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τα στραγγίζετε καλά. Τα ανακατεύετε με τη σάλτσα των λουκάνικων και αν θέλετε τα πασπαλίζετε με τριμμένο τυρί.
Πηγή: https://www.icookgreek.com