ΚεντρικήΟμορφιά

Τι τύπο δέρματος έχω; Αναλυτικός οδηγός για να διαλέξεις τα σωστά προϊόντα!

19/2/2023

Έχεις κατανοήσει σωστά πιστεύεις τον τύπο του δέρματός σου ώστε να χρησιμοποιείς τα κατάλληλα για την επιδερμίδα σου προϊόντα;

Εάν όχι, εγώ είμαι εδώ για να σου δείξω τα σημάδια εκείνα που θα σε βοηθήσουν να ανακαλύψεις τι δέρμα έχεις!

#1. Κανονικό δέρμα

Το κανονικό δέρμα είναι καλά ισορροπημένο, που σημαίνει ότι δεν είναι πολύ λιπαρό ή πολύ ξηρό. Όσες έχουν κανονικό δέρμα έχουν συνήθως μικρούς ή μεσαίου μεγέθους πόρους και το δέρμα τους είναι απαλό και εύπλαστο.

Είστε κοινώς η easy περίπτωση, γιατί έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε ανάμεσα σε πολλά προϊόντα περιποίησης χωρίς καμία δέσμευση.

#2. Ξηρό Δέρμα

Εάν το δέρμα σας δεν λάμπει καθόλου, σας τραβάει , ξεφλουδίζει, τότε μπορεί να έχετε ξηρό δέρμα. Τα άτομα με ξηρό δέρμα έχουν συνήθως μικρούς πόρους και είναι επιρρεπείς στη δημιουργία λεπτών γραμμών και ρυτίδων.

Για να καταπολεμήσετε την ξηρότητα, θα χρειαστείτε προϊόντα που βοηθούν στη διατήρηση της υγρασίας, όπως ένα απαλό καθαριστικό, ένα τόνερ και serum και μια πλούσιας υφής ενυδατική κρέμα που θα κλειδώσει την υγρασία.

Αναζητήστε συστατικά όπως υαλουρονικό οξύ, γλυκερίνη και κεραμίδια.

Πίνετε οπωσδήποτε άφθονο νερό, τρώτε φρούτα και λαχανικά και βάλτε στην ρουτίνα ομορφιάς σας κατά περιόδους λάδια θρέψης για το πρόσωπο, πριν την ενυδατική σας.

#3. Μεικτή επιδερμίδα
Η μεικτή επιδερμίδα δεν είναι ούτε πολύ λιπαρή ούτε πολύ ξηρή. Κάποιες φορές το δέρμα γίνεται ξηρό και μερικές φορές πολύ λιπαρό. Περιστασιακά, έχει στίγματα ή σπυράκια.

SOS! Είναι απαραίτητο να το προστατεύετε και να το φροντίζετε παραπάνω όταν αλλάζει ο καιρός.

Αναζητήστε απαλά καθαριστικά που δεν θα αφαιρέσουν τα φυσικά έλαια του δέρματός σας, έναν τονωτικό που βοηθά στην εξισορρόπηση του pH του δέρματός σας και μια ενυδατική κρέμα που είναι ελαφριά αλλά ενυδατική.

#4.Ευαίσθητη επιδερμίδα
Οι άνθρωποι που έχουν ευαίσθητο δέρμα είναι αυτοί που ταλαιπωρούνται περισσότερο. Τα ευαίσθητα δέρματα εμφανίζουν συνήθως κνησμό, τσούξιμο και ερυθρότητα. Πριν αγοράσετε προϊόντα ομορφιάς, να είστε προσεκτικοί καθώς κάθε χημική ουσία μπορεί να σας επηρεάσει άμεσα.

Για να προστατεύσετε το δέρμα σας, κρατάτε το πάντα καθαρό. Αποφύγετε το scrub και τις δυνατές λοσιόν.

Πίνετε άφθονο νερό και χρησιμοποιείτε όσο πιο ελαφριά προϊόντα μπορείτε.

Ψάξτε για συστατικά όπως η αλόη βέρα, το χαμομήλι και το εκχύλισμα βρώμης, που μπορούν να σας βοηθήσουν και να καταπραΰνουν το δέρμα σας.

#5.Λιπαρό δέρμα
Εάν το δέρμα σας φαίνεται λαμπερό, λιπαρό ή επιρρεπές σε ιδρώτα και ακμή, μπορεί να έχετε λιπαρό δέρμα. Τα άτομα με λιπαρό δέρμα έχουν μεγαλύτερους πόρους και είναι επιρρεπή σε μαύρα στίγματα και σπυράκια.

Για να ελέγξετε τη λιπαρότητα, χρειάζεστε προϊόντα που βοηθούν στη ρύθμιση της παραγωγής σμήγματος.

Αναζητήστε συστατικά στα προϊόντα όπως το σαλικυλικό οξύ, το υπεροξείδιο του βενζοϋλίου και το έλαιο τεϊόδεντρου, τα οποία μπορούν να ρυθμίσουν τη λιπαρότητα.

Το καλό βέβαια του λιπαρού δέρματος είναι ότι δεν κάνει εύκολα ρυτίδες. Nα τα λέμε και αυτά!

Πηγή: https://www.faysbook.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Δελτίο ειδήσεων 21/4

xristiana

Μαλλιά: Τα λάθη που κάνετε στο λούσιμο και χάνουν τη ζωντάνια τους

xristiana

H κυρία και ο εραστής…!

xristiana