ΚεντρικήΟμορφιά

Τα συστατικά αντιγήρανσης που πρέπει να αναζητήσω στα προϊόντα skincare!

20/2/2023

Ποιος δεν αποζητά τα νιάτα, τη λάμψη και τη ζωντάνια; Αυτό υπόσχεται η βιομηχανία των δισεκατομμυρίων της ομορφιάς, με τα αμέτρητα καλλυντικά προϊόντα.

Μείωση ρυτίδων, λείανση των λεπτών γραμμών, τέλος στη θαμπή και ξηρή επιδερμίδα είναι μερικά από τα «θαύματα» που υπόσχονται.

Όντως όμως τα προϊόντα αντιγήρανσης τηρούν τις υποσχέσεις τους;

Η απάντηση είναι αναμενόμενη: Φυσικά μια skincare ρουτίνα μπορεί να βελτιώσει την όψη της επιδερμίδας αλλά η διαδικασία της γήρανσης είναι κάτι απόλυτα φυσιολογικό και δεν μπορείς να την σταματήσεις.

Ωστόσο υπάρχουν συστατικά που πρέπει να αναζητήσεις και είναι πολύτιμοι σύμμαχοι στην αντιγήρανση.

Τα ρετινοειδή είναι από τα πρώτα συστατικά που μπορούν να μειώσουν τα σημάδια της γήρανσης και αυτό γιατί με την απολέπιση διώχνουν τα νεκρά κύτταρα και αναζωογονούν την επιδερμίδα.

Με τη συστηματική χρήση όχι καθημερινή εννοείται προσφέρουν καλύτερη όψη και σύσφιξη, οπότε αρχίζουν να σβήσουν οι λεπτές γραμμές και να λειαίνουν οι ρυτίδες.

Άλλο ένα όπλο στη φαρέτρα της αντιγήρανσης είναι η βιταμίνη C.

Ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που προστετεύει το δέρμα από τις ελεύθερες ρίζες και τους βεβαρυμένους περιβαλλοντικούς ρύπους.

Βοηθά επίσης στην παραγωγή κολλαγόνου και βελτιώνει ακόμα και τον τόνο του δέρματος, δίνοντας του την πολυπόθητη λάμψη.

Τα πεπτίδια, ίσως τα θυμάσαι από τη χημεία, είναι αυτά που αποτελούν την αλυσίδα των αμινοξέων και προσφέρουν, όπως ακριβώς οι δεσμοί της αλυσίδας που είναι άρρηκτοι, σφριγηλότητα.

Εννοείται ότι η υπόθεση αντιγήρανση δεν είναι κάτι απλό οπότε συνδυαστικά πρέπει να φροντίζεις να φοράς πάντα αντηλιακό.

Ξέχνα τη μαυρισμένη επιδερμίδα παρά μόνο με την terracota. Πίνε πολύ νερό. Κοιμήσου καλά και απόφυγε το κάπνισμα και το αλκοόλ.

Η γυμναστική και η ισορροπημένη διατροφή ενισχύουν έναν υγιή τρόπο ζωής.

Μπορεί ο χρόνος να είναι αμείλικτος και να αφήνει σιγά σιγά τα σημάδια του πάνω σου, αλλά μπορείς να βρεις τον τρόπο να βοηθήσεις την επιδερμίδα σου αλλά και την υγεία σου!

Πηγή: https://www.faysbook.gr

Πηγή φωτογραφιών: https://www.faysbook.gr

Related posts

Korean skincare routine: Ακολούθησε αυτά τα βήματα για να φαίνεσαι νεότερη

xristiana

Το δημοφιλές παυσίπονο που μπορεί να απειλήσει το ήπαρ – Επικίνδυνη η υπερδοσολογία

xristiana

Τα καπέλα που θα φορέσουμε την Άνοιξη

xristiana