ΚεντρικήΟμορφιά

Τα επιθέματα σιλικόνης, κατά της γήρανσης του δέρματος!

20/2/2023

Έρευνες υποστηρίζουν πως μπορούμε να αναστρέψουμε τη γήρανση του δέρματός μας, επενδύοντας στα επιθέματα σιλικόνης. Απομακρύνουν τις γραμμές έκφρασης, μειώνουν τις ρυτίδες και αναδεικνύουν τη λαμπερή όψη της νεανικής επιδερμίδας… Είναι αλήθεια;

Από την Άντζελα Μολφέτα

Με αρκετές επιτυχίες, αλλά και αρνητικές συνέπειες σε κάποιες περιπτώσεις, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποτελούν κινητήριο δύναμη για τα προϊόντα ομορφιάς. Τελευταία, όλο και πιο συχνά γίνονται αναφορές για τα επιθέματα σιλικόνης.

Αυτά τα μικρά θαυματουργά έμπλαστρα έχουν ονομαστεί από πολλούς «επιθέματα Botox», καθώς στοχεύουν στα ίδια αποτελέσματα με τα ενέσιμα προϊόντα, σε πολύ πιο συμφέρουσα τιμή. Θα πρέπει να τα δοκιμάσουμε, ακολουθώντας και τις προτροπές των μέσων ή μήπως, δεν αξίζει τον κόπο;

Πώς, πού και γιατί

Αν και έχουν γίνει εξαιρετικά δημοφιλή τον τελευταίο καιρό, στην πραγματικότητα υπάρχουν εδώ και δεκαετίες. Τα “Wrinkle Eradicators” εμφανίστηκαν στην αγορά ήδη από το 1889 (όπως αναφέρει το περιοδικό Global Cosmetic Industry)!

Όπως υποδηλώνει και το όνομά τους, τα επιθέματα σιλικόνης είναι λωρίδες αυτοκόλλητης σιλικόνης ιατρικής ποιότητας. Έχουν, συνήθως, μια εξειδικευμένη εφαρμογή που στοχεύει σε κάποια συγκεκριμένα σημεία, όπως τα μάτια ή ο λαιμός, αλλά μπορούν να είναι επιθέματα για την περιοχή του προσώπου μας, γενικά. Όποια και εάν επιλέξουμε, έχουν σχεδιαστεί για να τα χρησιμοποιήσουμε όλη τη νύχτα, κατά τη διάρκεια του ύπνου μας.

Πολλές από εμάς ισχυρίζονται ότι τα επιθέματα έχουν κάνει θαύματα στο δέρμα τους. Αναλύοντας τη δράση τους, οι δερματολόγοι αποκαλύπτουν πως βοηθούν στην πρόληψη της απώλειας νερού από την επιδερμίδα, «κλειδώνοντας» την υγρασία.

Με αυτόν τον τρόπο, το δέρμα ενυδατώνεται καλύτερα, λειτουργεί με θετικό πρόσημο το φυσικό σύστημα επανόρθωσής του, ενώ αυξάνεται και η παραγωγή κολλαγόνου. Επίσης, καθώς κοιμόμαστε βοηθούν το δέρμα μας να διατηρείται επίπεδο, οπότε προλαμβάνουν και το σχηματισμό πτυχών, που εμφανίζονται κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Τα συν και τα πλην

Οι εξειδικευμένοι δερματολόγοι διευκρινίζουν πως καθώς περιορίζουν τις έντονες εκφράσεις του προσώπου μας, βοηθούν στο να μην εμφανίζονται ή να μην επιδεινώνονται οι ρυτίδες.

Αν ψάχνουμε για μια μακροχρόνια λύση, όμως, στη γήρανση του δέρματος, μάλλον τα επιθέματα σιλικόνης δεν αποτελούν και την καλύτερη επιλογή, καθώς τα αποτελέσματά τους είναι παροδικά.

Το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε λοιπόν, είναι να χρησιμοποιήσουμε τα επιθέματα σιλικόνης σε ειδικές περιπτώσεις, παρά ως μόνιμη λύση αντιγήρανσης.

Προηγουμένως, είναι καλό να διαβάσουμε προσεκτικά την ετικέτα των συστατικών, ώστε να ελέγξουμε εάν υπάρχει κάποιο ερεθιστικό στοιχείο. Σε περίπτωση που έχουμε κάποια ευαισθησία είναι προτιμότερο να κάνουμε ένα τεστ σε κάποιο σημείο του σώματός μας, ώστε να βεβαιωθούμε πως δεν θα παρουσιαστούν ανεπιθύμητα αποτελέσματα.

Πηγή: https://www.womanidol.com

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Δωρεάν μαστογραφία στο δήμο Ραφήνας Πικερμίου

xristiana

Ουκρανία: ΕΛΤΑ Και «Το Χαμόγελο Του Παιδιού» Ενώνουν Δυνάμεις Για Τα Παιδιά

xristiana

Δωρεάν Μαθήματα με τον Dr Joe Dispenza!

xristiana