ΚεντρικήΜαγειρική

Ριζότο στο φούρνο με λεμόνι, αρακά και παρμεζάνα

5/2/2023

Υλικά

  • 4 κ. σ. βούτυρο
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 φλ. τσαγιού ρύζι arborio
  • 3 1/2 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών
  • 1 1/2 κ. γλ. αλάτι
  • 1/2 φλ. τσαγού τριμμένη παρμεζάνα, συν περισσότερο για το σερβίρισμα
  • 1 φλ. τσαγιού κατεψυγμένο αρακά, αποψυγμένο
  • 1/2 κ. γλ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • Ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό, για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς. Λιώστε 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο σε ένα τηγάνι κατάλληλο και για φούρνο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

Βήμα 2
Προσθέστε το κρεμμύδι και το ξύσμα λεμονιού στο βούτυρο και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσουν, περίπου για 5 λεπτά. Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, μέχρι να αρωματιστεί, περίπου 1 λεπτό. Ανακατέψτε το ρύζι, το ζωμό και 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Αφήστε το να σιγοβράσει, σκεπάστε και μεταφέρετε το φαγητό στο φούρνο.

Βήμα 3
Ψήστε μέχρι το ρύζι να μαλακώσει, περίπου για 20 λεπτά. Αφαιρέστε προσεκτικά το καπάκι και ανακατέψτε την παρμεζάνα, τον αρακά, το πιπέρι, τις υπόλοιπες 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο και 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να ζεσταθεί ο αρακάς. Κόψτε το λεμόνι στη μέση και πιέστε το μισό χυμό στο ριζότο -ανακατέψτε καλά.

Βήμα 4
Αφαιρέστε το ξύσμα λεμονιού και σερβίρετε με περισσότερη παρμεζάνα και μαϊντανό.

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Related posts

Αγαπάμε το ροζ και τον Χειμώνα: Tips για να το φορέσετε από το πρωί έως το βράδυ!

xristiana

Δεύτερο Φεστιβάλ Φωτογραφίας Out of Focus

xristiana

Πανελλαδική Διαδικτυακή Εκδήλωση Είκοσι Δύο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. «Φαινόμενα Βίας Στη Σχολική Κοινότητα: Αντιμετώπιση, Πρόληψη, Ερμηνεία»

xristiana