News ΑΜΕΑΚεντρική

Περιμένει το νέο ΕΣΠΑ ο δήμος Ορεστιάδας για δομή διαβίωσης ΑμΕΑ και γηροκομείο

11/2/2023

Προτάσεις για τη δημιουργία Υποστηριζόμενης Στέγης Αυτόνομης Διαβίωσης ΑμεΑ και Γηροκομείου, προτίθεται να υποβάλει στο νέο ΕΣΠΑ ο δήμος Ορεστιάδας. Το θέμα της δομής για τα ΑμεΑ έθεσε στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου η επικεφαλής της παράταξης «Δήμος Ορεστιάδας/Τόπος να ΖΩ», Μαρία Γκουγκουσκίδου, μεταφέροντας, όπως σημείωσε, το αίτημα του συλλόγου γονέων ΑμεΑ για τη δημιουργία μίας στελεχωμένης στέγης για τα άτομα με αναπηρία.

«Είναι το μεγάλο πρόβλημα, ο μεγάλος φόβος, το μεγάλο άγχος των γονιών αυτών, τι θα γίνουν τα παιδιά τους όταν οι ίδιοι δεν θα είναι πια στη ζωή ή λόγω περασμένης ηλικίας δεν θα μπορούν να τα υποστηρίζουν», ανάφερε συγκεκριμένα, τονίζοντας πως «ο δήμος πρέπει να αναζητήσει χρηματοδότηση και να προχωρήσει στη δημιουργία μίας τέτοιας στέγης, όπως έχουν κάνει πολλοί άλλοι δήμοι της χώρας».

«Λείπει μία τέτοια δομή», απάντησε ο δήμαρχος, Βασίλης Μαυρίδης, προαναγγέλλοντας ότι ο δήμος θα καταθέσει στο νέο ΕΣΠΑ, όταν ανοίξουν οι σχετικές προσκλήσεις του προγράμματος, πρόταση για δομή διαβίωσης για ΑμεΑ αλλά και για γηροκομείο. «Το νέο ΕΣΠΑ θα διαθέσει πολύ περισσότερα κονδύλια για κοινωνικές δομές, το ποσό θα φτάσει τα 250 εκ. ευρώ, από 100 εκ. ευρώ που ήταν στο προηγούμενο ΕΣΠΑ», ανέφερε ο κ. Μαυρίδης, τονίζοντας ότι η νέα προγραμματική περίοδος θα αποτελέσει ευκαιρία για τέτοια έργα και δράσεις.

Ο ίδιος εξήγησε ότι αναλόγως των προδιαγραφών που θα τεθούν από τις προσκλήσεις, είτε θα υποβληθεί πρόταση ανέγερσης είτε η πρόταση θα αφορά τη διαμόρφωση υπάρχοντος κτιρίου του δήμου.

«Προτιμούμε την πρώτη περίπτωση, όμως και στη δεύτερη μπορούμε να ανταποκριθούμε και να εξετάσουμε, για παράδειγμα, την περίπτωση του κτιρίου που προοριζόταν για δημοτικό κατάστημα στη Βύσσα». Σημείωσε, τέλος, ότι στο νέο ΕΣΠΑ θα υποβληθεί πρόταση και για τη δημιουργία γηροκομείου στον δήμο Ορεστιάδας.

ΕΡΤ Ορεστιάδας
Συντάκτης: Χρυσούλα Σαμουρίδου

Πηγή: https://www.evros24.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Καρδιακές παθήσεις: Τα συμπτώματα που μοιάζουν με γρίπη, όπως κεφαλαλγία και σημάδια μυοκαρδίτιδας

xristiana

Έκθεση σε διοξίνες: Οι επιπτώσεις στο θυρεοειδή

xristiana

Κανείς μόνος στο κρύο στον Άλιμο: Θα κρεμάσουν μπουφάν και πανωφόρια στο 2ο Λύκειο για όσους έχουν ανάγκη

xristiana