ΚεντρικήΟμορφιά

Πέντε σημεία που δεν πρέπει ποτέ να εφαρμόζετε άρωμα

1/2/2023

Τα σημεία που οι ειδικοί συνιστούν να προτιμήσετε.

Η εφαρμογή αρώματος είναι σαν το κερασάκι στην τούρτα κατά την πρωινή προετοιμασία λίγο πριν το γραφείο ή όποια άλλη δουλειά έχετε. Άλλωστε, σε ποια δεν αρέσει να μυρίζει σαν ένα μπουκέτο από τριαντάφυλλα ή σαν πικάντικη αποπλάνηση; Αλλά όπως γνωρίζει η κάθε λάτρης του αρώματος, είναι αρκετά πιθανό να το παρακάνετε και να το ψεκάσετε σε σημεία που δεν πρέπει. Ποια είναι αυτά;  

Μάτια

Ίσως ένα από τα πιο προφανή σημεία που πρέπει να αποφεύγετε να ψεκάζετε άρωμα είναι κοντά στα μάτια σας. Τα αρώματα με βάση την αλκοόλη περιέχουν αιθυλικό -κάποια μάλιστα αποτελούνται έως και 95%- το οποίο μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό και τσούξιμο αν έρθει σε επαφή με ευαίσθητες περιοχές, όπως τα μάτια σας.

Μαλλιά

Τα μαλλιά απορροφούν φυσικά τα αρώματα, γι’ αυτό και μπορεί αρχικά να φαίνεται καλή ιδέα να ψεκάσετε το άρωμα στα μαλλιά σας. Ωστόσο, τα αρώματα με βάση το οινόπνευμα μπορεί πραγματικά να τα ξηράνουν, ειδικά αν ψεκάσετε το άρωμα απευθείας στα μαλλιά σας. Αντιθέτως, το Reader’s Digest προτείνει να ψεκάσετε το άρωμα στη βούρτσα των μαλλιών σας και στη συνέχεια να βουρτσίσετε τα μαλλιά σας για να αποφύγετε τη ζημιά ή δοκιμάστε να ψεκάσετε τις άκρες, πάντα πολύ ελαφρά.

Χέρια

Άρωμα

Ενώ η εφαρμογή αρώματος στον καρπό σας μπορεί να είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς τρόπους για να μυρίζετε υπέροχα όλη την ημέρα, αν το άρωμα τυχαίνει να βρεθεί κατά λάθος στα χέρια σας κατά τη διαδικασία, τα αρώματα με βάση το αλκοόλ μπορούν να κάνουν το δέρμα σας αρκετά ξηρό. Επιπλέον, αν τύχει να τρίψετε τα μάτια σας αφού έχετε πάρει άρωμα στα χέρια σας, μπορεί να προκληθεί ερεθισμός.

Μασχάλες

Ο ψεκασμός αρώματος στις μασχάλες σας αποτελεί μια άλλη πιθανή αιτία ερεθισμού. Η αλληλεπίδραση μεταξύ του αρώματος και των ιδρωτοποιών αδένων της μασχάλης σας θα μπορούσε να οδηγήσει σε κνησμό και κάψιμο.

Τα σημεία στο σώμα που ενδείκνυνται να φοράτε άρωμα

Τα καλύτερα σημεία για να ψεκάσετε άρωμα είναι τα σημεία παλμού του σώματός σας, συμπεριλαμβανομένων των καρπών, του λαιμού και του πίσω μέρους των γονάτων σας. Εφαρμόζοντας το άρωμα σε αυτές τις περιοχές που εκπέμπουν θερμότητα, το αγαπημένο σας άρωμα θα διαρκεί περισσότερο.

Πηγή: https://www.naftemporiki.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Ρευματικά νοσήματα: Συμβουλές που κάνουν τις δουλειές του σπιτιού πιο εύκολες

xristiana

Λίλη Παπαγιάννη

xristiana

Δωρεάν Rapid Tests Για Όλους

xristiana