ΚεντρικήΟμορφιά

Οι 8 απλοί τρόποι για να μυρίζετε όμορφα όλη την ημέρα

13/2/2023

Ο ρόλος του ντους και το κόλπο με τα μαλλιά.

Η μυρωδιά του σώματος είναι ένα ζήτημα που απασχολεί πολλά άτομα, ειδικά αν πρόκειται να έχουν μια έξοδο, ύστερα από μια κουραστική μέρα στη δουλειά, όπου ενδεχομένως θα έχουν ιδρώσει.

Το healthline.com συγκέντρωσε τους 8 βασικούς τρόπους, με τους οποίους ένα άτομο μπορεί να μυρίζει ωραία για μεγάλο χρονικό διάστημα, χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψει μια «περιουσία» σε αρώματα και κολόνιες.

Ακολουθούν οι 8 τρόποι για να μυρίζει κάποιο άτομο όμορφα όλη την ημέρα:

1.Σημεία παλμών

Ένα άρωμα για να διαρκέσει αρκετή ώρα, πρέπει να τοποθετηθεί σε συγκεκριμένα μέρη του σώματος, τα οποία ονομάζονται σημεία παλμών. Αυτό συμβαίνει, γιατί επιτρέπουν στο άρωμα να αναμειχθεί με την ανθρώπινη φυσική μυρωδιά και να διαρκέσει περισσότερο.

Τα σημεία αυτά, είναι:

  • Πίσω μέρος του λαιμού
  • Το μέσα μέρος των αγκώνων
  • Καρποί
  • Πλάτη
  • Πίσω μέρος των γονάτων

2.Ενυδάτωση του δέρματος

Για να μυρίζει ωραία ένα άτομο, δεν χρειάζεται να έχει μόνο ένα καλό άρωμα, αλλά και να έχει ενυδατωμένο δέρμα. Αυτό λοιπόν, μπορεί να επιτευχθεί μέσω αρωματικών λοσιόν και με ενυδατικές κρέμες.

Γυναίκα φοράει άρωμα

3.Ντους στα σωστά σημεία

Το ντους είναι ο βασικός τρόπος για να απομακρυνθούν οι άσχημες οσμές, όμως το βασικό είναι να πλένονται σωστά, τα μέρη του σώματος, τα οποία μυρίζουν πιο έντονα ή μπορεί να μυρίσουν πιο άσχημα.

Αυτά, είναι τα εξής:

  • Μασχάλες
  • Γεννητικά όργανα
  • Οπίσθια

4.Αποσμητικό

Η χρήση αποσμητικού ή αντιιδρωτικού μπορεί να μειώσει σημαντικά τις δυσάρεστες οσμές, ενώ είναι ένα προσβάσιμο προϊόν και εύκολο στη χρήση.

5.Κόλπο με τη βούρτσα

Ένα άτομο για να μυρίζει ωραία όλη την ημέρα, μπορεί να το πετύχει αν βάλει άρωμα στα μαλλιά του. Για να γίνει αυτό λοιπόν, χρειάζεται λίγο άρωμα στη βούρτσα, με την οποία στη συνέχεια θα χτενιστούν τα μαλλιά.

6.Υγιεινή των δοντιών

Επίσης, μεταξύ άλλων, η αναπνοή μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο για τη μυρωδιά ενός ατόμου. Για να αποφύγει κάποιος λοιπόν τη δυσάρεστη οσμή στο στόμα του, πρέπει να βουρτσίζει τα δόντια του τακτικά και ιδιαίτερα μετά την κατανάλωση τροφών με έντονη οσμή, όπως το σκόρδο.

Επιπλέον, μπορεί να χρησιμοποιήσει οδοντικό νήμα για να απομακρύνει υπολείμματα τροφής, ενώ χρειάζεται να πίνει τακτικά νερό, καθώς ένας ενυδατωμένος οργανισμός, έχει λιγότερη άσχημη αναπνοή.

7.Ντους με αρωματικά σαμπουάν

Η τακτική καθαριότητα του σώματος δεν αρκεί για να μυρίζει ένα άτομο ωραία. Έτσι, μια καλή ιδέα είναι να γίνεται ντους, όχι μόνο σε τακτική βάση, αλλά και να χρησιμοποιούνται αρωματικά σαμπουάν ή αφρόλουτρα.

8.Ρούχα

Ένας ακόμη τρόπος για να μυρίζει ένα άτομο ωραία το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας, είναι να χρησιμοποιεί μαλακτικό στο πλύσιμο των ρούχων του ή να βάζει τακτικά πληντύριο, ώστε να διατηρούν τη φρεσκάδα τους.

Με αυτή την τακτική, υπάρχουν δύο οφέλη. Πρώτον, τα ρούχα μυρίζουν ωραία, προσδένοντας επιπλέον ευχάριστες μυρωδιές, ενώ μπορούν να αποθηκεύσουν ως ένα βαθμό το άρωμα του ατόμου.

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Καιρός: Μικρή πτώση της θερμοκρασίας – Σε ποιες περιοχές θα βρέξει

xristiana

Υγεία: Πώς την ευνοούν αυτά τα τρία «σούπερ» συστατικά

xristiana

Δωρεάν Διαδικτυακά Μαθήματα «Ψυχοκοινωνική Υποστήριξη Και Ψυχολογικές Πρώτες Βοήθειες Στο Σχολείο»

xristiana