ΚεντρικήΜαγειρική

Μύδια στον ατμό με σάλτσα λευκού κρασιού

25/2/2023

Υλικά

  • 1 κιλό μύδια, καθαρισμένα
  • 1 κ. σ. βούτυρο
  • 2 μικρά κρεμμύδια, σε λεπτές φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου
  • 1/2 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
  • 2 κ. σ. κρέμα γάλακτος
  • 1/4 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • Φέτες λεμονιού, για το σερβίρισμα
  • 1 μπαγκέτα, ζεσταμένη για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Βήμα 1
Λιώστε το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα με καπάκι σε μέτρια φωτιά. Όταν το βούτυρο αρχίσει να κοχλάζει, ανακατέψτε το κρεμμυδάκι και το σκόρδο. Μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 5 λεπτά.

Βήμα 2
Προσθέστε το ζωμό κοτόπουλου, το λευκό κρασί και τα μύδια και ανακατέψτε καλά. Σκεπάστε την κατσαρόλα με το καπάκι και μαγειρέψτε μέχρι να ανοίξουν όλα τα μύδια, 6 έως 10 λεπτά. Αν κάποιο μύδι δεν ανοίξει, πετάξτε το.

Βήμα 3
Αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ανακατέψτε την κρέμα γάλακτος και τον μαϊντανό. Δοκιμάστε το ζωμό και, στη συνέχεια, προσαρμόστε τον ανάλογα με τη γεύση με αλάτι, πιπέρι ή περισσότερη κρέμα γάλακτος.

Βήμα 4
Σερβίρετε σε μεγάλα μπολ με φέτες λεμονιού και άφθονο ζεστό ψωμί.

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Related posts

Θεσσαλονίκη: Ξεκίνησαν οι εγγραφές για το Olympic Day Run Greece

xristiana

3 all-star συστατικά που χρειάζεται το ξηρό δέρμα

xristiana

Σκρέκας: «Η Ελλάδα πρωτοπόρα στη στήριξη των καταναλωτών και την πράσινη μετάβαση»

xristiana