News ΑΜΕΑΚεντρική

Η “Νέα Αρχή για την Αγία Παρασκευή” για την προσβασιμότητα στο 1ο ΓΕΛ Αγίας Παρασκευής

3/2/2023

Η δημοτική παράταξη ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ενημερώνει:

Η ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑ ΣΤΟ 1ο ΓΕΛ

Τα δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία, είναι κατοχυρωμένα από την ισχύουσα Νομοθεσία, η οποία πρέπει να εφαρμόζεται με την αρμόζουσα προσήλωση και υπευθυνότητα. Η προσαρμογή των δημοσίων κτηρίων στις ανάγκες πρόσβασης των ατόμων με αναπηρία και των εμποδιζόμενων ατόμων, είναι υποχρεωτική. Τα στοιχεία τους και η κατάστασή τους, καθώς και οι αναγκαίες παρεμβάσεις που θα τα καταστήσουν απολύτως προσβάσιμα, θα έπρεπε να έχουν καταγραφεί στην σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα. Το έχει κάνει ο Δήμος για τα σχολεία; Ας απαντήσει ένας υπεύθυνος. 

Η προθεσμία έχει λήξει. 

Ο Δήμος μας αντί να τρέχει πίσω από τα γεγονότα, ας ενεργοποιηθεί ιδιαίτερα για τα σχολεία, ώστε να δημιουργηθεί ένα περιβάλλον χωρίς φραγμούς και αποκλεισμούς. 

Η κατάσταση στο 1ο ΓΕΛ στην Νεαπόλεως είναι δείγμα αδιαφορίας και αυθαιρεσίας. Στην χθεσινή συνάντηση του Γιώργου Οικονόμου και της Ξανθής Κωτσάκου με την διεύθυνση του Σχολείου διατυπώθηκαν οι απόψεις της Νέα Αρχή για την Αγία Παρασκευή σε τεχνικά και λειτουργικά ζητήματα της προσβασιμότητας, για τα οποία, το Σχολείο, ο Σύλλογος Διδασκόντων και ο Σύλλογος Γονέων απαιτούν την άμεση λύση. Μετά από τόσα υπομνήματα και προτάσεις είναι απαράδεκτο να μένουν στις υποσχέσεις και να πανηγυρίζουν που “δέχτηκαν να το εξετάσουν” τώρα, μετά από τόσο καιρό!!!

Πηγή: https://www.thessi.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Τι προκαλεί το αλάτι στον εγκέφαλο

xristiana

12ο Εντατικό Σεμινάριο «Ιατρικής Βουνού»

xristiana

Καύσωνας Κλέων: Τους 44 βαθμούς θα φτάσει η θερμοκρασία – Νεότερη πρόγνωση της ΕΜΥ

xristiana