News ΑΜΕΑΚεντρική

Εναλλακτική μέθοδος οδοσήμανσης i-point για τα άτομα με αναπηρία όρασης

22/2/2023

Ανακαλύψτε πώς μπορεί ο φάρος πληροφόρησης i-point να βοηθήσει στον προσανατολισμό όλων! Πρόκειται για μια εναλλακτική μέθοδο σήμανσης και πληροφόρησης, συμπεριληπτική για τα άτομα με αναπηρία όρασης.

Η ενημέρωση θα πραγματοποιηθεί στον Πολυχώρο “11:11” Μπαλταδώρου 6 (περιοχή Διοικητηρίου), στις 28 Φεβρουαρίου 2023 και ώρα 18:30 – 21:00, για να γιορτάσουμε μαζί την έναρξη της πιλοτικής εφαρμογής του συστήματος οδοσήμανσης “i-point”.

Κάθε i-point δουλεύει με ετικέτες Braille, NFC και QR code και παρέχει πληροφορίες προσανατολισμού, αλλά και τουριστικού, πολιτιστικού ή άλλου ενδιαφέροντος. Το σύστημα αυτό θα δοκιμαστεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στο κέντρο της πόλης της Θεσσαλονίκης.

Η παρουσίαση είναι ανοιχτή στο κοινό και μπορούν να συμμετέχουν όλοι. Θα μπορέσετε να μάθετε περισσότερα για το πιλοτικό πρόγραμμα, για την λειτουργία των i-points, και πως να το χρησιμοποιείτε! 

Οι δράσεις ευαισθητοποίησης καθώς και η κατασκευή των δοκιμαστικών σταντ “i-point”, υλοποιήθηκαν στα πλαίσια του 5ου κύκλου προγράμματος “Σημεία στήριξης για το 2021-2023” σε συνεργασία με το Κ.Ε.Α.Τ και το Δήμο Θεσσαλονίκης.

Το Πρόγραμμα είναι μια κοινή πρωτοβουλία του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση John S. Latsis Public Benefit Foundation, του ΤΙΜΑ Κοινωφελούς Ιδρύματος, του Κοινωφελούς Ιδρύματος Κοινωνικού & Πολιτιστικού Έργου ΚΙΚΠΕ, του Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου, του Ιδρύματος Αναστάσιος Γ. Λεβέντης, του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη Κοινωφελές Κοινωφελές Ίδρυμα Α Κ Λασκαρίδη – A C Laskaridis Charitable Foundation, του Costas M. Lemos Foundation και του Ιδρύματος Μποδοσάκη Bodossaki Foundation – Ίδρυμα Μποδοσάκη, με συντονιστή το ‘Ίδρυμα Μποδοσάκη.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Πότε?
Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2023
Στις 18:30

Πού?
Πολυχώρος “11:11” 
Μπαλταδώρου 6, περιοχή Διοικητηρίου

Πηγή: https://www.gothess.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας η «Εξοικονόμηση ενέργειας σε επιχειρήσεις – Φωτοβολταϊκά σε επιχειρήσεις»

xristiana

Τρίπολη: «Καταπολεμώντας Την Ενεργειακή Φτώχεια: Το Ευρωπαϊκό Έργο POWERPOOR»

xristiana

Νέα εμπόδια στους ασθενείς για πρόσβαση σε καινοτόμες θεραπείες

xristiana