News ΑΜΕΑΚεντρική

Εθνική Πύλη Αναπηρίας: Εύκολα και γρήγορα η πιστοποίηση αναπηρίας – Πώς κάνουν αίτηση οι ενδιαφερόμενοι

4/2/2023

Ξεκινά τη λειτουργία της η Εθνική Πύλη Αναπηρίας μέσω gov.gr, η ακριβής λειτουργία της οποίας καθορίζεται με κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Εργασίας, Υγείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Ο ιστότοπος βάζει τέλος στην ταλαιπωρία ατόμων με αναπηρία που μπορούν να κάνουν ηλεκτρονικά αίτηση για πιστοποίηση αναπηρίας, να αξιολογηθεί και προχωρήσει με γρήγορο τρόπο από το ΚΕΠΑ.

Η Εθνική Πύλη Αναπηρίας είναι προσβάσιμη μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr-ΕΨΠ) που συντίθεται από επιμέρους συστήματα, με σκοπό τη δημιουργία ενός ενιαίου και μοναδικού, ψηφιακά προσβάσιμου σημείου αναφοράς για τα θέματα που αφορούν θέματα ατόμων με αναπηρία.

Η αίτηση για πιστοποίηση αναπηρίας υποβάλλεται μέσω του Συστήματος Πιστοποίησης Αναπηρίας. Ο ενδιαφερόμενος εισέρχεται στην Εθνική Πύλη Αναπηρίας και υποβάλλει αίτημα πιστοποίησης αναπηρίας, μέσω του Υποσυστήματος Ηλεκτρονικής Αίτησης, αφού προηγουμένως αυθεντικοποιηθεί με τη χρήση των κωδικών – διαπιστευτηρίων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης.

Σε περίπτωση αδυναμίας πρόσβασης στο υποσύστημα από τον πολίτη, η υποβολή της αίτησης μπορεί να γίνει και με τη συνδρομή υπαλλήλων που υπηρετούν στα Κέντρα Κοινότητας (Κ.Κ), στα ΚΕΠ ή στις γραμματείες ΚΕΠΑ.

Πηγή: https://eleftherostypos.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

«Ημέρα Καριέρας ΟΑΕΔ»: Στην Πάτρα – 32 Επιχειρήσεις Με Πάνω Από 500 Θέσεις

xristiana

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων

xristiana

Δωρεάν παραστάσεις για παιδιά

xristiana