ΚεντρικήΜαγειρική

Ψάρι βραστό (Ψαρόσουπα με λαχανικά)

9/1/2023

Μερίδες: 5

Υλικά Συνταγής

  • 1 με 1 ½κιλό ψάρι για βραστό, καθαρισμένο
  • 2 μέτριες πατάτες κομμένες κυδωνάτες
  • 2 μέτρια κρεμμύδια ξερά κομμένα στα τέσσερα
  • 2-3 καρότα χονδροκομμένα, μακρόστενα
  • 4-5 κλωνάρια σέλινο
  • 1 ντομάτα κομμένη στα τέσσερα
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 λεμόνι

Εκτέλεση

  • Σε μεγάλη κατασαρόλα ρίχνετε 1 με 1 ½ λίτρο νερό και βάζετε πρώτα τα λαχανικά να βράζουν μαζί με το λάδι, αλάτι και πιπέρι. Τα αφήνετε σε μέτρια φωτιά για 25′ περίπου μέχρι να μαλακώσουν. 
  • Αλατοπιπερώνετε καλά το ψάρι και μόλις βεβαιωθείτε ότι τα λαχανικά μαλάκωσαν το βάζετε κι αυτές στην κατσαρόλα. Συνεχίζετε το βράσιμο για άλλα 15′-20′. 
  • Σερβίρετε το ψάρι με τα λαχανικά σε πιατέλα και το ζωμό σε βαθιά πιάτα, αφού του προσθέσετε χυμό λεμονιού.

Σημειώσεις

Αν έχετε κατσαρόλα με καλαθάκι, προτείνεται να το χρησιμοποιήσετε απ’ την αρχή και για τα λαχανικά και για το ψάρι, καθώς το ψάρι δε χάνει το σχήμα του και ο ζωμός στο τέλος βγαίνει καθαρός.Αν σας αρέσει η δάφνη, μπορείτε να ρίξετε 1 φύλλο στο βράσιμο, το οποίο θα αφαιρέσετε μετά.

Πηγή: https://www.icookgreek.com

Related posts

Λέμφωμα: Αναγνωρίστε το εγκαίρως από τα συμπτώματα (εικόνες)

xristiana

Στο Φεστιβάλ Ρεματιάς η μουσική παράσταση «Ταξίδι απ’ τη Μικρασία στο Βόρειο Αιγαίο»

xristiana

Εθελοντική Αιμοδοσία Για Τη Φλόγα Από Την Ένωση Προσωπικού Λιμενικού

xristiana