ΚεντρικήΟμορφιά

Tα ματ κραγιόν είναι της μόδας, αλλά πώς τα αφαιρούμε εύκολα;

2/1/2023

Τα ματ κραγιόν είναι must αυτόν τον χειμώνα. Τα λατρεύουμε όχι μόνο γιατί τονίζουν υπέροχα τα χείλη μας ή γιατί η χρωματική τους γκάμα είναι τεράστια αλλά και γιατί διαρκούν όλη μέρα και δεν αφήνουν το αποτύπωμά τους… στα ποτήρια.

Αυτό λοιπόν που είναι το μεγάλο τους πλεονέκτημα, γίνεται και το μεγάλο τους μειονέκτημα! Είναι δύσκολα στην αφαίρεσή τους. Τι κάνουμε;

Από τη Μαρία Καλοπούλου

Τα ματ κραγιόν χάρη στις έντονες χρωστικές που περιέχουν δεν φεύγουν εύκολα και πολύ συχνά, παρατηρούμε κατά το ντεμακιγιάζ ότι έχουν μείνει  υπολείμματα στα χείλη. Ποιες είναι οι καλύτερες μέθοδοι για την αφαίρεσή τους;

Το Micellar Water είναι η καλύτερη λύση!

Για την αφαίρεση ενός ματ κρανιόν, το Micellar Water αποδεικνύεται θαυματουργό, ενώ είναι ιδανικό και για όσες έχουν ευαίσθητα χείλη. Τα μικκύλια με τις καθαριστικές ιδιότητές τους είναι πολύ αποτελεσματικά αλλά και ήπια, ενώ η ελαφριά φόρμουλα βοηθά στην προστασία του φυσικού προστατευτικού φιλμ της επιδερμίδας.

Έλαιο καθαρισμού

Το λάδι δεν είναι απλά εξαιρετικό για την ενυδάτωση, αλλά κάνει θαύματα και ως ντεμακιγιάζ. Δεν είναι λίγοι, λοιπόν, οι makeup artists που ισχυρίζονται ότι αυτό είναι το μυστικό τους «όπλο» για την αφαίρεση ενός σκληρού ματ κραγιόν. Περάστε σε όλα τα χείλη ένα βαμβάκι εμποτισμένο με λίγο έλαιο και στη συνέχεια περάστε την περιοχή με νερό για να αφαιρέσετε ό,τι έμεινε.

Χρησιμοποιήστε ένα σφουγγαράκι ντεμακιγιάζ

Με ένα υφασμάτινο σφουγγαράκι ντεμακιγιάζ (που είναι και οικολογικό) βρεγμένο καλά με νερό μπορείτε το ματ κραγιόν σας θα εξαφανιστεί. Υπάρχουν πολλά επαναχρησιμοποιούμενα τέτοιου τύπου σφουγγαράκια που θα σας λύσουν τα χέρια. Το ύφασμα τους αποτελείται από μικροσκοπικές ίνες που μοιάζουν με τρίχες και αφαιρούν το μακιγιάζ.

Η βαζελίνη είναι μία κάποια λύση

Η βαζελίνη μπορεί να αφαιρέσει τέλεια το ματ κραγιόν σας, ενώ ενυδατώνει τα χείλη. Όμως, είναι σημαντικό να μην τρίβετε έντονα ή πολύ επιθετικά τα χείλη σας, όσο προσπαθήσετε να αφαιρέσετε το ματ κραγιόν, καθώς έτσι μπορεί να προκαλέσετε ερεθισμούς ή ξηρότητα, ειδικά αν το δέρμα των χειλιών σας είναι ευαίσθητο.

Η διαδικασία είναι απλή: απλώστε τη βαζελίνη στα χείλη σας και αφήστε τη  για λίγα δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια σκουπίστε τη βαζελίνη με μια ζεστή, υγρή πετσέτα και επαναλαμβάνετε αν χρειάζεται, μέχρι να αφαιρεθεί όλο το κραγιόν.

Πηγή: https://www.womanidol.com

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Συνδυασμός γενετικών, περιβαλλοντικών, συμπεριφορικών και ορμονικών παραμέτρων η παχυσαρκία

xristiana

Πάρκινσον: Εξέταση αίματος μπορεί να δείξει τη νόσο χρόνια πριν την εμφάνισή της

xristiana

Εξωσωματική γονιμοποίηση με κατεψυγμένα έμβρυα: Πόσο αυξάνει τον κίνδυνο προεκλαμψίας

xristiana