ΚεντρικήΟμορφιά

Skincare matters: Ποιες τάσεις θα κυριαρχήσουν στην φροντίδα του προσώπου μας και το 2023;

2/1/2023

Το να λάμπεις από μέσα προς τα έξω είναι βασική αρχή του skincare. Και φέτος τα trends κινήθηκαν ακριβώς σε αυτό τον άξονα.

Τα συστατικά που πρωταγωνιστούν και θα σ’απασχολήσουν και το 2023 ανάμεσα σε άλλα είναι η ρετινόλη, η νιασιναμίδη, τα κεραμίδια αλλά και το γλυκολικό οξύ.

Ξεχώρισα τις τάσεις στο skincare που σίγουρα θα μας απασχολήσουν και το 2023.

#SkinCycling
Σου το έχω ήδη γράψει χωρίς να είναι κάτι εντελώς καινούργιο αλλά κάτι το tik tok, κάτι το πιασάρικο όνομα το ανέδειξαν στην απόλυτη τάση.

Η λογική του είναι η χρησιμοποίηση προϊόντων στρατηγικά και όχι η συσσώρευση τους. Περιλαμβάνει μια ρουτίνα τεσσάρων ημερών.

Πρώτη μέρα απολέπιση, δεύτερη χρήση ρετινοειδών και τρίτη, τέταρτη ανάκαμψη.

Αυτή η τάση ταιριάζει πολύ και με το skin minimalism που θέλει την εφαρμογή λίγων αλλά δραστικών προϊόντων.

#GlassSkin
Το τελείως αντίθετο του μινιμαλισμού είναι το glass skin πορσελάνινο δέρμα απ’ευθείας από την Κορέα. Η K-Beauty τάση που περιλαμβάνει καλό καθαρισμό και layering από λευπτόρρευστες υφές προϊόντων με ευλαβική σειρά.

Τα βήματα απλά, double cleansing, απαλή απολέπιση, ενυδατική sheet mask, toner, serum, ενυδατική κρέμα και οπωσδήποτε αντηλιακό.

Το αποτέλεσμα λαμπερή, φωτεινή, υγιής και ενυδατωμένη επιδερμίδα.

#Skinbarrier
Μια από τις βασικές τάσεις στο tik tok ήταν τρόποι για να επιδιορθώσεις τον κατεστραμμένο επιδερμικό φραγμό. Κάτι η αλόγιστη χρήση ισχυρών δραστικών, σίγουρα οι περιβαλλοντικές συνθήκες και το πέρασμα του χρόνου προκαλούν διατάραξη ακόμα και φθορά στον επιδερμικό φραγμό.

Το δέρμα χάνει την ελαστικότητα του και έτσι είναι πιο εύκολο να «σπάσει». Και αν δεν γνωρίζεις τι είναι ο επιδερμικός φραγμός με απλά λόγια είναι η πρώτη στοιβάδα δέρματος με λιπίδια και κύτταρα που λειτουργούν ως προστατευτική ασπίδα.

Η απάντηση στα videos πέρα από μια σειρά προϊόντων που παρελαύνουν είναι απλή: Φουλ ενυδάτωση!

#SkinSlugging
H τρέλα που έβλεπες στο tik tok νέοι και νέες να καλύπτουν το πρόσωπό τους με τεράστιες ποσότητες βαζελίνης είναι το skin slugging.

Εφαρμόζεται η βαζελίνη το βράδυ σαν ένας προστατευτικός φλοιός για να κρατήσει την υγρασία της επιδερμίδας.

Μακριά από τις υπερβολές το slugging μπορεί όντως να λειτουργήσει σαν μια over night mask.

https://www.instagram.com/reel/ClOn1P5s7Im/embed/?cr=1&v=14&wp=540&rd=https%3A%2F%2Fwww.faysbook.gr&rp=%2Fomorfia%2Fskincare-matters-pies-tasis-tha-kiriarchisoun-stin-frontida-tou-prosopou-mas-ke-to-2023%2F#%7B%22ci%22%3A4%2C%22os%22%3A6694.4000000059605%2C%22ls%22%3A2282.6000000089407%2C%22le%22%3A5516.29999999702%7D

#Sustainability
Βιωσιμότητα…μια λέξη που αναζητάμε σε όλους τους τομείς της ζωής μας. Κοινός παρονομαστής όλων των beauty trends είναι το οικολογικό αποτύπωμα στη Γη που ιδανικά πρέπει να είναι μηδενικό.

Ανακυκλώσιμες, βιοδιασπώμενες συσκευασίες είναι το επιθυμητό. Συσκευασίες που μπορούν να ξαναγεμίσουν. Χρήση μη τοξικών συστατικών και επιλογή αντίστοιχα οργανικών, βιολογικών προϊόντων, παραγώμενα με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Ηθικό εμπόριο και μικρές παραγωγές. Είναι μερικά από τα στοιχεία που κάνουν το χώρο των καλλυντικών «βιώσιμο»!

Η υγιής επιδερμίδα όμως δεν χαμπαριάζει από τάσεις αλλά είναι πάντα must!

Πηγή: https://www.faysbook.gr

Πηγή βίντεο: https://www.faysbook.gr

Πηγή φωτογραφιών: Unsplash

Related posts

4 hacks για να έχεις λαμπερά πόδια από τώρα μέχρι το καλοκαίρι

xristiana

«Γνώριζαν ότι ο Αντώνης ήταν ΑμεΑ, σκότωσαν το παιδί»: Τι είπε ο δικηγόρος της οικογένειας για το πλήρωμα του Blue Horizon

xristiana

Κεφαλονιά: Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά

xristiana