ΚεντρικήΟμορφιά

Shea Butter Magic: Το θαυματουργό βούτυρο Καριτέ στην φροντίδα της επιδερμίδας – Shopping Guide!

6/1/2023

To shea butter αλλιώς βούτυρο καριτέ που στα αφρικανικά σημαίνει το δέντρο της ζωής είναι το απόλυτο όπλο στην κοσμητολογία καθώς το βρίσκεις σε άπειρα προϊόντα…from head to toe.

Εξάγεται από τους καρπούς του δέντρου Vitellaria paradoxa και ενώ είναι έλαιο σε θερμοκρασία δωματίου είναι στερεό.

Το ευχάριστο είναι ότι λιώνει αμέσως όταν έρθει σε επαφή με το δέρμα χαρίζοντας απαλότητα και ενυδάτωση. Χρησιμοποιείται σε diy συνταγές και ευρέως σε προϊόντα της αγοράς.

Οι ιδιότητες του μοναδικές αφού έχει άπειρα δραστικά στοιχεία γι’ αυτό και έχει αγαπηθεί από την αρχαιότητα. Το μεγαλύτερο μέρος του αποτελείται από φυτικά λιπαρά οξέα.

Το λινολεικό και το ολεϊκό οξύ το κάνουν ιδανικό και για τις λιπαρές επιδερμίδες ενώ είναι σούπερ ενυδατικό και μαλακτικό.

Ιδανικό το χειμώνα για τις ξηρές επιδερμίδες γι’ αυτό αποτελεί βασικό συστατικό και για τα σκασμένα χείλη. Τα οξέα του γενικότερα όταν εφαρμόζονται στην επιδερμίδα, αναπληρώνουν τα λιπίδια και ενισχύουν τον επιδερμικό φραγμό.

Το βούτυρο καριτέ είναι πλούσιο σε φαινολικές ουσίες και κυρίως κατεχίνες γνωστές για την άμυνα της επιδερμίδας ενάντια στους εξωτερικούς ρύπους. Έχει αντιοξειδωτική δράση και ελαφριά αντηλιακή προστασία.

Περιέχει τριτερπένια, χημικές ενώσεις που απενεργοποιούν την καταστροφή των ινών κολλαγόνου.

Έτσι, μάχεται ενάντια στην εμφάνιση λεπτών γραμμών και κάνει την επιδερμίδα πιο σφριγηλή άρα βοηθά στην αντιγήρανση.

Οι βιταμίνες Ε και Α έχουν και αντιμικροβιακή δράση και καταπολεμούν εκζέματα αλλά και ουλές. Στην παρασκευή σαπουνιού προσφέρει πλούσιο αφρό.

Πάμε να δούμε μερικά αγαπημένα προϊόντα που περιλαμβάνουν shea butter.

#1. The Body Shop – Shea Butter
Ένας πολυχρηστικός θησαυρό ενυδάτωσης: το αγνό, χειροποίητο βούτυρο καριτέ! Για το σώμα, τα μαλλιά, το πρόσωπο και τα χείλη, όπως το χρησιμοποιούν οι γυναίκες στην Γκάνα, αλλά και ως βάση για να δημιουργήσεις τις δικές σου DIY συνταγές ομορφιάς στο σπίτι!

#2. Dr. Pawpaw – Shea Butter
Πολυλειτουργικό βάλσαμο για θρέψη και ενυδάτωση.

#3. Saryna Key – PURE AFRICAN SHEA BUTTER μάσκα μαλλιών
Το Damage Repair Shea Butter σχεδιάστηκε για την περιποίηση, αποκατάσταση και επανόρθωση των μαλλιών. Έχει υψηλή συγκέντρωση Shea Butter, το οποίο περιέχει: βιταμίνες A, E, F, αμινοξέα και κερατίνη.

#4. L’erbolario – Shea Butter Face Cream
Το αρχαίο μυστικό ομορφιάς των γυναικών που ζούν στην Αφρική, το βούτυρο Karite. Προσφέρει στην επιδερμίδα του προσώπου θρεπτικές και τονωτικές ιδιότητες, ενώ είναι ιδανική ακόμα και για την πιο ευαίσθητη επιδερμίδα.

#5. L’OCCITANE – SHEA NOURISHING NAIL & CUTICLE OIL
Το Shea Nourishing Nail & Cuticle Oil 7.5ml είναι ένα θρεπτικό ξηρό λάδι για νύχια & παρανυχίδες με 30% έλαιο Shea που δυναμώνει τα νύχια & μαλακώνει τις παρανυχίδες.

H φύση πάντα έχει την καλύτερη λύση στη φροντίδα της επιδερμίδας μας!

Πηγή: https://www.faysbook.gr

Πηγή Φωτογραφιών: Unsplash

Related posts

Τα αντικείμενα που χρειάζεστε για να έχετε τον έλεγχο της υγείας σας

xristiana

Εθελοντική Αιμοδοσία Από Το Επιμελητήριο Λάρισας

xristiana

Επεκτείνεται Ο Εμβολιασμός Παιδιών 5-11 Ετών Σε 26 Νησιά

xristiana