ΚεντρικήΟμορφιά

Facial Cupping: Το μασάζ στο πρόσωπο με βεντούζες για αντιγήρανση!

31/1/2023

Ξέρεις τις παραδοσιακές βεντούζες που κάνουν στην πλάτη. Καιρός να μάθεις και τις βεντούζες προσώπου. Ξέχνα όμως τις φωτιές.

Μικρότερες σε μέγεθος φτιαγμένες από σιλικόνη που τοποθετούνται σε στοχευμένα σημεία του προσώπου και γλιστράνε προκαλώντας μια ελαφριά αναρρόφηση για να «ξαναζωντανέψουν» την επιδερμίδα.

Αυτό είναι και το περιβόητο “facial cupping” που φυσικά ανακάλυψαν TikTokers και το κάνουν φανατικά στο σπίτι μόνες τους!

@stephflockhart

I love cupping because when I get to my forehead I look like a 🦄! Comment 🦄 if you agree! 😂 #feelinggood #WinterBeautyTips #facelift #antiaging

♬ Lofi – Domknowz

Πρόκειται για μια πανάρχαιη Κινέζικη, εναλλακτική θεραπεία που χρησιμοποιείται για να τονώσει την επιδερμίδα αλλά και να ενδυναμώσει τους μυς.
Δεν είναι ένα απλό trend δηλαδή!

Όλα γίνονται με τα μαγικά βεντουζάκια, που ομολογουμένως τρελάθηκα με την ποικιλία που κυκλοφορεί στην αγορά, αν και θα συνιστούσα κάποιο ειδικό για σίγουρα και ακίνδυνα αποτελέσματα.

Πως ακριβώς όμως λειτουργεί το cupping?

Η αναρρόφηση υπεραιματώνει την περιοχή που βρίσκεται κάτω από τη βεντούζα αλλά και τη γύρω περιοχή προωθώντας το σχηματισμό νέων αιμοφόρων αγγείων.

Βάζεις ένα έλαιο για το πρόσωπο, για να γλιστρούν οι βεντούζες και τις τοποθετεί στα μέρη που θέλει να δουλέψει.

Οι βεντούζες κινούνται από μέσα προς τα έξω και δεν παραμένουν πολλή ώρα στο ίδιο σημείο διότι αυτό θα προκαλέσει μώλωπες. Είναι σαν ένα μασάζ με πολλά οφέλη. Μοιάζει με τις κινήσεις που κάνεις όταν χρησιμοποιείς gua sha tools!

Ποια είναι τα οφέλη;

Όπως ανασηκώνεται το δέρμα διαχωρίζονται τα διάφορα στρώματα της επιδερμίδας και το νέο αίμα που πηγαίνει στην περιοχή θεωρώντας ότι έχει συμβεί κάτι «κακό» αναζωογονεί, αναπλάθει και βοηθά στη λεμφική παροχέτευση.

Αποσυμφορείται η ένταση από τους μυς και δημιουργούνται νέα κύτταρα.

Παράγεται κατά τη διαδικασία κολλαγόνο και ελαστίνη άρα βοηθά και στην αντιγήρανση.

Μπορεί να λειάνει τις λεπτές γραμμές και να μειώσει προγούλι ή να ανορθώσει λαιμό και ντεκολτέ. Φαντάσου το σαν ένα ευεργετικό αθλητικό μασάζ. Πέρα από την ευεξία που νιώθεις είναι και ένα φυσικό λίφτινγκ. Λειτουργεί τέλεια και για το πρήξιμο ή μικροοιδήματα.

Είναι σίγουρα κάτι το διαφορετικό που αξίζει και βασίζεται σε μη επεμβατικές τεχνικές!

Πηγή: https://www.faysbook.gr

Πηγή βίντεο: https://www.faysbook.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Γιατί οι φίλοι είναι πολύ σημαντικοί για την ψυχολογία μας

xristiana

Underpainting: Η viral τεχνική στο μακιγιάζ που μεταμορφώνει το πρόσωπό σου!

xristiana

Η συχνή διαταραχή που σας κάνει να φαίνεστε μεγαλύτεροι και απειλεί την μνήμη σας – Τα συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοήσετε

xristiana