ΚεντρικήΟμορφιά

DIY: Πώς θα διατηρήσεις το μονόπετρό σου λαμπερό για πάντα

31/1/2023

Το μονόπετρο δαχτυλίδι του γάμου σου, αυτό το πολύτιμο κόσμημα που θέλεις να φοράς για μια ζωή, χρειάζεται ειδική φροντίδα για να διατηρηθεί άψογο στο πέρασμα του χρόνου. Μάθε πώς θα το περιποιηθείς σωστά αλλά και τι πρέπει να αποφεύγεις για να παραμείνει για πάντα καθαρό και αστραφτερό.

Ο σωστός καθαρισμός

Για να καθαρίσεις το μονόπετρό σου ανάμειξε σε ένα μπολ λίγο ζεστό νερό με μερικές σταγόνες απορρυπαντικού πιάτων. Βύθισε το κόσμημα στο μπολ, άφησέ το για 20 λεπτά και στη συνέχεια τρίψ’το με μια οδοντόβουρτσα. Τέλος χρησιμοποίησε χλιαρό νερό για να το ξεβγάλεις και μία απαλή πετσέτα για να το σκουπίσεις.
Εναλλακτικά, μπορείς να δημιουργήσεις ένα διάλυμα με ζεστό νερό και σόδα (4/5 νερό και 1/5 σόδα) και να αφήσεις μέσα το δαχτυλίδι για 10 λεπτά. Στη συνέχεια στέγνωσέ το με μία πετσέτα ή με το σεσουάρ στον κρύο αέρα.
Εάν φοράς κάθε μέρα το μονόπετρό σου, καλό είναι να τα καθαρίζεις μια φορά το μήνα.

Extra tips
– Το σαπούνι ή η κρέμα χεριών επικάθονται στο «δέσιμο» των κοσμημάτων και μπορούν να προκαλέσουν αλλοιώσεις και θαμπή όψη. Γι’ αυτό όταν πλένεις τα χέρια σου ή τα ενυδατώνεις, φρόντιζε να βγάζεις τα δαχτυλίδι σου.

– Οι πολύτιμοι λίθοι μπορεί να χάσουν το έντονο λαμπερό χρώμα τους όταν εκτίθενται στο φως και τον ήλιο. Όταν δε φοράς το μονόπετρό σου φρόντισε να το αποθηκεύεις στο κατάλληλο κουτί.

Πηγή: https://www.roulastamatopoulou.com

Πηγή φωτογραφιών: https://www.roulastamatopoulou.com

Related posts

Άγιος Μελέτιος

xristiana

Ο Δήμος Χαλανδρίου θυμάται την Αρλέτα κάτω από το φεγγάρι της Ρεματιάς

xristiana

Ήπιος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις – Αναλυτική πρόγνωση

xristiana