ΚεντρικήΟμορφιά

Detox alert: Αποτοξίνωση εδώ και τώρα και στην επιδερμίδα!

30/1/2023

Όπως και ο οργανισμός μας μετά από διατροφική κραιπάλη, ποτό και καθημερινή έκθεση σε ρυπογόνους παράγοντες χρειάζεται αποτοξίνωση, ακριβώς το ίδιο αποζητά και το δέρμα σου, ως μια διαδικασία ανάπλασης και αναζωογόνησης.

Το δέρμα έχει φυσικές άμυνες όπως τον επιδερμικό φραγμό και το μικροβίωμα όμως με το βομβαρδισμό από ρύπους και τοξίνες του περιβάλλοντος καλό είναι να του κάνουμε ένα reset.

Δεν υπάρχουν μαγικές συνταγές αλλά πρέπει να τηρήσεις σχολαστικά το πρόγραμμα σου για να δεις αποτελέσματα.

#Ενυδάτωση από μέσα προς τα έξω

Το νερό είναι πραγματικά πηγή ζωής. Σε μια τέτοια διαδικασία αποτοξίνωσης χρειάζεται πολύ νερό. Φρούτα και λαχανικά θα ενισχύσουν την ενυδάτωση όπως και το πράσινο τσάι που είναι φυσικό αντιοξειδωτικό.

Το δέρμα αντιδρά σε ό,τι τρως οπότε και οι διατροφικές σου επιλογές πρέπει να είναι προσεκτικές όχι υπερκατανάλωση λιπαρών, τηγανητών και ζάχαρης. Τα συμπληρώματα διατροφής μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά.

Ακολουθεί η ενυδάτωση του δέρματος «εξωτερικά». Τις μέρες αποτοξίνωσης οι οροί αλλά και οι εξειδικευμένες κρέμες για βαθιά ενυδάτωση θα βοηθήσουν σε αυτόν τον σκοπό. Λεπτές και ελαφριές υφές και όχι δραστικά συστατικά. Είναι μια ήπια και όχι επιθετική διαδικασία.

#Καλός καθαρισμός

Για να μπορέσει να λειτουργήσει η όποια skincare ρουτίνα πρέπει να είναι το πρόσωπο μας καθαρό. Είναι σαν ένας καμβάς λευκός που πάνω του θα δημιουργήσει ο καλλιτέχνης.

Έτσι όπως γενικότερα συνηθίζεται ένας λόγος παραπάνω επιβάλλεται ο διπλός καθαρισμός.

Για το σώμα και την απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων είναι τέλειο το dry brushing και μετά ήπιο scrub και μασάζ με αποτοξινωτικό λάδι.

#Μάσκες

Εννοείται σε καθαρό πρόσωπο και αν θες να συνδυάσεις και ατμοθεραπεία ώστε να διασταλούν οι πόροι οι μάσκες είναι ιδανική επιλογή. Ειδικότερα ο άργιλος ξετρυπώνει τις τοξίνες και τους ρύπους.

Υπάρχουν όμως στην αγορά μάσκες με την ένδειξη detox οπότε δεν χρειάζεται να αναζητάς εσύ ποια συστατικά αποτοξινώνουν.

#Ύπνος

Ο ύπνος είναι σύμμαχος για ένα λαμπερό και ξεκούραστο δέρμα. Άλλωστε τα κύτταρα αναπαράγονται το βράδυ. Η κυκλοφορία του αίματος ενισχύεται με αποτέλεσμα να παράγεται κολλαγόνο.

Μπορείς να βοηθήσεις τη διαδικασία με ειδικές μάσκες νύχτας ενώ με ένα spray λεβάντας μπορείς να κάνεις έναν ονειρεμένο ύπνο.

Έτοιμη για το restart;

Πηγή: https://www.faysbook.gr

Πηγή φωτογραφιών: Unsplash

Related posts

4ο Φεστιβάλ Φιλαρμονικών – Μουσικών & Χορωδιακών Συνόλων στο Ρέθυμνο

xristiana

Τα ζώδια σήμερα: «Υδροχόε, ένα συναισθηματικό θέμα θα μπορούσε να επιλυθεί»

xristiana

02/06: Έρχονται εμπνεύσεις και νέες ιδέες – Τι προβλέπεται για κάθε ζώδιο

xristiana