ΚεντρικήΟμορφιά

Beauty lesson o’ clock: Κάνει να χρησιμοποιώ βιταμίνη C και ρετινόλη μαζί;

5/1/2023

Η βιταμίνη C και η ρετινόλη είναι και τα δύο σούπερ δημοφιλή προϊόντα στη περιποίησης της επιδερμίδας μας με φανατικό κοινό και σημαντικά οφέλη.

Έχουν μπει για τα καλά στην skincare routine μας αλλά αλήθεια ξέρουμε τα οφέλη τους;

Επίσης το σημαντικό ερώτημα παραμένει, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ρετινόλη και βιταμίνη C μαζί;

Αρχικά να υπενθυμίσω τι κάνει το κάθε προϊόν χωριστά.

Ρετινόλη

Η ρετινόλη είναι ένα παράγωγο της βιταμίνης Α που χρησιμοποιείται για την ανανέωση των κυττάρων του δέρματος, την προστασία του κολλαγόνου, τη μείωση των ρυτίδων, των λεπτών γραμμών και των ορατών πόρων.

Έτσι η συστηματική της χρήση μειώνει τις ρυτίδες, βελτιώνει επίσης την υπερμελάγχρωση, αντιμετωπίζει την ακμή και γενικότερα φτιάχνει τη συνολική υφή του δέρματος και τον τόνο.

Βιταμίνη C

Οι αντιοξειδωτικές ιδιότητες της βιταμίνης C βοηθούν στη φυσική διαδικασία αναγέννησης του δέρματος. Η βιταμίνη C μπορεί να ωφελήσει το δέρμα με πολλούς τρόπους, όπως να βελτιώσει το θαμπό δέρμα, να φωτίσει τα σκοτεινά σημεία και να προωθήσει την παραγωγή κολλαγόνου.

Σε περιπτώσεις μάλιστα όπου η ρετινόλη ερεθίζει το δέρμα, συνιστάται από τους δερματολόγους  ο ορός βιταμίνης C ως εναλλακτική, με την προειδοποίηση ότι η βιταμίνη C δεν είναι συνήθως τόσο αποτελεσματική όσο τα ρετινοειδή.

Και επειδή θέλω να σας ενημερώνω σωστά πριν γράψω κάτι. επειδή και εγώ έχω εντάξει αυτόν τον συνδυασμό στην ρουτίνα ομορφιάς μου, ρώτησα και έμαθα από τον δερματολόγο μου τα εξής!

Δεν υπάρχει πρόβλημα με τη χρήση τόσο της ρετινόλης όσο και της βιταμίνης C συνδυαστικά. Ίσα ίσα μπορούν να λειτουργήσουν ως το τέλειο combo αντιγήρανσης!

Ωστόσο δεν ενδείκνυται να εφαρμόζουμε μαζί τα προϊόντα αυτά. Χρησιμοποιούμε την βιταμίνης C το πρωί και τη ρετινόλη το βράδυ.

Δεν ξεχνάμε ποτέ το πρωί να βάζουμε και αντηλιακό όταν ολοκληρώσουμε την φροντίδα του προσώπου μας.

Oπότε όλα αυτά είναι απαραίτητα και super αποτελεσματικά…

Πηγή: https://www.faysbook.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

ΕΣΥ: Ανοίγουν τα απογευματινά χειρουργεία στα δημόσια νοσοκομεία

xristiana

«Ο Κουρέας της Σεβίλλης»

xristiana

Τα ζώδια σήμερα: «Λέοντα, ευνοούνται τα συναισθηματικά»

xristiana