ΚεντρικήΟμορφιά

4 λόγοι που η ενυδατική κρέμα σου δεν έχει αποτέλεσμα

24/1/2023

Όταν αγοράζεις μια καινούργια ενυδατική κρέμα, θέλεις να κάνει τη αποτελεσματικά τη δουλειά της. Και θέλεις να το νιώθεις και να το βλέπεις στο δέρμα σου.

Πριν αρχίσεις να γκρινιάζεις για το ότι η ενυδατική σου δεν κάνει ουσιαστικά τίποτε -ειδικά τώρα το χειμώνα- συνέχισε την ανάγνωση.

(Ένα μικρό spoiler: Μπορείς να κάνεις πολλά -και να μην κάνεις κάποια- για να βοηθήσεις την ενυδατική σου να είναι πιο αποτελεσματική από ποτέ.)

#1 Δεν κάνεις τακτικά απολέπιση

Οι Christine Chang και Sarah Lee, ιδρύτριες της Glow Recipe εξηγούν πως η συσσώρευση νεκρών κυττάρων, αν δεν κάνεις τακτικά απολέπιση, δεν επιτρέπει στην ενυδατική σου να εισχωρήσει όπως θα μπορούσε στο δέρμα σου. Άλλαξε αυτή τη συνήθεια, και θα ανακαλύψεις πως η ενυδατική σου είναι πολύ πιο αποτελεσματική. 

#2 Δεν διαβάζεις τα συστατικά

Συστατικά που δρουν ως “μαγνήτης υγρασίας” όπως το υαλουρονικό οξύ, η γλυκερίνη, το υαλουρονικό νάτριο, τα ceramides και φυσικά εναλλακτικά του υαλουρονικού όπως η τρεμέλα, είναι καλό να περιέχονται στις κρέμες σου καθώς δημιουργούν ένα “απόθεμα” ενυδάτωσης μέσα στην επιδερμίδα και τραβούν την υγρασία εκεί που τη χρειάζεται περισσότερο το δέρμα σου” εξηγούν οι Chang και Lee. 

#3 Δεν γνωρίζεις τον τύπο της επιδερμίδας σου

Όπως θα μπορούσες πιθανότατα να μαντέψεις, αν έχεις λιπαρό δέρμα θα πρέπει να αποφεύγεις τις βαριές, λιπαρές ενυδατικές – άσε που οι βαριές κρέμες μπορεί να κάνουν το δέρμα σου “απρόσβλητο” στην επίδρασή τους! “Η υπερβολική χρήση ή οι πολύ παχιές κρέμες μπορεί να κάνουν το δέρμα σου να αποκτήσει εξάρτηση από τις ενυδατικές κρέμες και να μην μπορεί να επιτελέσει μόνο του τη λειτουργία της φυσικής διαδικασίας ενυδάτωσης” σχολιάζει η Shamban. “Η υπερβολική ενυδάτωση μπορεί να “πνίξει” το δέρμα” συμπληρώνει.

Το σημειώνουμε!  Οπότε αν το δέρμα σου είναι ιδιαίτερα λιπαρό, ακόμη και τους κρύους μήνες του χειμώνα, η Shamban προτείνει μια ελαφριά ενυδατική, χωρίς λιπαρότητα, ενώ αν το δέρμα σου είναι μικτό μια έξυπνη ιδέα είναι να χρησιμοποιείς δύο διαφορετικές ενυδατικές: μια ελαφριά για τις πιο λιπαρές περιοχές και μία πιο πλούσια για τα σημεία με ξηρό δέρμα.

#4 Δεν είσαι συνεπής

Τέλος, η Shamban ισχυρίζεται πως είναι σημαντικό να μην ξεχνάς την ενυδάτωση. “Είναι πάρα, πάρα πολύ σημαντικό να έχεις μια καθημερινή ρουτίνα φροντίδας του δέρματός σου – και να χρησιμοποιείς τις κρέμες σου! Ιδανικά, υιοθέτησε μια σταθερή ρουτίνα περιποίησης που θα συμπεριλαμβάνει το καθάρισμα της επιδερμίδας, τονωτική λοσιόν και ενυδατική κρέμα”.

Πηγή: https://www.shape.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Είμαι έγκυος στο πρώτο τρίμηνο και ζαλίζομαι: Να ανησυχήσω;

xristiana

Ημέρα Συμβουλευτικής Και Επαγγελματικού Προσανατολισμού Στο 2ο Λύκειο Πεύκης

xristiana

Χαλάνδρι σε Δράση: Εκδήλωση για τον σχολικό εκφοβισμό

xristiana