ΚεντρικήΟμορφιά

Το μακιγιάζ μας σύμφωνα με τα χρώματα της γκαρνταρόμπας μας

25/1/2023

Η μόδα και η ομορφιά μερικές φορές αποδεικνύονται ένα περίπλοκο πεδίο και μία άσκηση ισορροπίας. Μπορεί να αναρωτιέστε για παράδειγμα «τι χρώμα κραγιόν να φορέσω με ένα κόκκινο φόρεμα;», αλλά δεν είναι απλό το θέμα! Ποιος είναι ο χρυσός κανόνας;

Από την Άντζελα Μολφέτα

Ας δούμε για παράδειγμα τις αδελφές Gigi και Bella Hadid αλλά και πολλές ακόμα διασημότητες πώς συνδυάζουν τη σκιά των ματιών με τις αποχρώσεις των ρούχων τους. Κίτρινα για την Bella, ροζ για την Gigi, αλλά εδώ τίθεται το ερώτημα πώς θα το πετύχουμε εμείς! Γιατί άλλωστε εκείνες είναι επαγγελματίες και τα πράγματα είναι πιο εύκολα.

Πώς λοιπόν θα συνδυάσουμε τις πιο απαλές και τις πιο σκούρες αποχρώσεις; Οι απαντήσεις και οι συμβουλές από την Audrey Loyer του Institut Lancôme  θα μας διαφωτίσουν και θα μας κάνουν ξεφτέρι στη χρήση… των πινέλων μας!

Με τις παστέλ αποχρώσεις προτιμήστε ένα ανάλαφρο μακιγιάζ και ροδακίνι ή βερικοκί ρουζ
Με τις παστέλ αποχρώσεις προτιμήστε ένα ανάλαφρο μακιγιάζ και ροδακίνι ή βερικοκί ρουζ

Οι ανάλαφρες αποχρώσεις στο μακιγιάζ ταιριάζουν με τα παστέλ ρούχα

Αν διαλέξουμε ένα απαλό χρώμα στα ρούχα μας -κάτι που έτσι κι αλλιώς είναι μία καλή επιλογή-, είναι προτιμότερο να μετριάσουμε τη λάμψη στο πρόσωπό μας. To ίδιο ισχύει και για τους παστέλ γήινους τόνους ή το λευκό.

Το μυστικό ξεκινά από την υφή του μέικαπ. Θα πρέπει να φωτίσει την επιδερμίδα μας και να βελτιώσει τον τόνο της επιδερμίδας μας, χωρίς όμως, να μοιάζει άτονη εξαιτίας της απαλής απόχρωσης του ενδύματός μας. Η ισορροπία είναι το σημείο κλειδί για το μακιγιάζ μας!

  • Ένα φρέσκο, δροσερό πρόσωπο θα αναδείξει τέλεια το look μας. Αποφεύγουμε λοιπόν, το παραφορτωμένο μακιγιάζ και τα smoky eyes.
  • Περνάμε με το ειδικό πινέλο, ένα διάφανο μέικαπ που καλύπτει τις ατέλειες χωρίς να δημιουργεί ένα φιλμ «ασβέστη» στο δέρμα μας.
  • Για φυσική λάμψη, απλώνουμε με ανάλαφρες κινήσεις μια πούδρα τερακότας.
  • Για να ενισχύσουμε το χρώμα υγείας, περνάμε στα μήλα του προσώπου ένα ρουζ σε φρουτένιους τόνους, όπως το βερικοκί ή το ροδακινί.
  • Στα βλέφαρα, δουλεύουμε με δύο-τρεις σκιές, σε παλ τόνους, που ταιριάζουν με τα χρώματα της ίριδας των ματιών μας. Είναι σημαντικό να χρησιμοποιήσουμε όσο γίνεται πιο ανάλαφρες κινήσεις, ώστε να πετύχουμε ένα φλου, διακριτικό αποτέλεσμα.
  • Τέλος, στα χείλη επιλέγουμε επίσης, ένα ανοιχτόχρωμο χρώμα. Λέμε ναι σε μια ανεπαίσθητη λάμψη που τονίζει το χαμόγελό μας αποφεύγοντας τις έντονες αποχρώσεις. Πρέπει να μοιάζουν ανεπιτήδευτα, σαν να έχουμε ξυπνήσει μόλις, σε μια εικόνα απόλυτα φυσική!
Προτιμήστε ένα ανοιχτόχρωμο κραγιόν και για φυσική λάμψη μία υποψία τερακότας
Προτιμήστε ένα ανοιχτόχρωμο κραγιόν και για φυσική λάμψη μία υποψία τερακότας

Σκούρες ενδυματολογικές επιλογές και το κλειδί του άψογου μακιγιάζ

Η βάση για να πετύχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα, εξαρτάται και πάλι από το μέικαπ. Μια απόχρωση κοντά στον τόνο της επιδερμίδας μας, με ελαφρώς ιριδίζουσα υφή θα αναδείξει υπέροχα τις σκουρόχρωμες ενδυματολογικές μας επιλογές!

  • Αφού περάσουμε το κατάλληλο μέικαπ, δεν πρέπει να παραλείψουμε το κονσίλερ, για να φωτίσουμε το βλέμμα μας. Φροντίζουμε να είναι ένα-δυο τόνους ανοιχτότερο από το χρώμα του μέικαπ, σε ελάχιστη ποσότητα.
  • Τονίζουμε τα ζυγωματικά με ένα ρουζ στις αποχρώσεις του ροζ, για ένα φυσικό και παιχνιδιάρικο look.
  • Για τα μάτια θέλουμε να πετύχουμε το σαγηνευτικό βλέμμα της ελαφίνας, οπότε θα χρειαστούμε πιο σκούρες και σταθερές σκιές. Το ζητούμενο είναι να τονίσουμε το κινητό του βλεφάρου με μια σκιά που θα δώσει ένταση στο βλέμμα μας, ως και τις ρίζες των βλεφαρίδων!
  • Ολοκληρώνουμε το μακιγιάζ των ματιών ζωγραφίζοντας το περίγραμμα με άι-λάινερ ή μολύβι, σε καφέ ή μαύρο χρώμα. Αποφεύγουμε το γκρι, διότι έχει αρνητική επίδραση στους περισσότερους τόνους δέρματος, εκτός από τις πολύ ψυχρές επιδερμίδες.
  • Όσο για τα χείλη; Θεϊκό το κόκκινο χρώμα για μια σοφιστικέ εμφάνιση που μας ντύνει στην τρίχα! Για τις avant-garde υπάρξεις, όμως, η ευαισθησία ενός ροζ/μπεζ κραγιόν ή μια τριανταφυλλένια απόχρωση αποτελούν θησαυρό! Η καλύτερη στιγμή για να γίνουμε η «Η ωραία της ημέρας», αλλά και της νύχτας, δεν νομίζετε;
Τονίστε τα ζυγωματικά με ένα ροζέ ή τερακότα ρουζ και το θεϊκό κόκκινο στα χείλη είναι must εφ’ όσον φοράτε σκούρα ρούχα
Τονίστε τα ζυγωματικά με ένα ροζέ ή τερακότα ρουζ και το θεϊκό κόκκινο στα χείλη είναι must εφ’ όσον φοράτε σκούρα ρούχα

Συμπληρωματικά χρώματα που μας ανοίγουν την όρεξη!

Στον μαγικό κόσμο του μακιγιάζ υπάρχει ένας χρυσός κανόνας: Τα συμπληρωματικά χρώματα δημιουργούν την ιδανική εικόνα! Η αλήθεια είναι πως κάθε χρώμα στο μακιγιάζ  μπορεί να βρει και την «αδελφή ψυχή», ενώ σε πολλές περιπτώσεις το γνωστό «τα αντίθετα έλκονται», βγαίνει πέρα για πέρα αληθινό!

  • Παρατηρώντας τις χρωματικές αναλογίες μπορούμε να πούμε πως το κόκκινο χρώμα είναι αντίθετο με το πράσινο και το κίτρινο με το μπλε.
  • Εάν λοιπόν, φοράμε ένα κίτρινο φόρεμα, ένα ρουζ με μπλε βάση αποτελεί το ιδανικό συμπλήρωμα.
  • Καμαρώνουμε για την ολοκαίνουργια πράσινη μπλούζα μας; Μια μοβ απόχρωση στα χείλη δημιουργεί το πιο φλογερό αποτέλεσμα.
  • Και μην ξεχνάμε! Οι ίδιοι κανόνες ισχύουν και για τις αποχρώσεις της ίριδας του ματιού για ακόμα πιο δημιουργικό μακιγιάζ των ματιών!
Ανοιχτές αποχρώσεις αν φοράμε λευκά, λάμψη και σκούρα κόκκινα χείλη αν φοράμε μαύρα! Και στις δύο περιπτώσεις δώστε ιδιαίτερη προσοχή στην απόχρωση του μέικαπ!
Ανοιχτές αποχρώσεις αν φοράμε λευκά, λάμψη και σκούρα κόκκινα χείλη αν φοράμε μαύρα! Και στις δύο περιπτώσεις δώστε ιδιαίτερη προσοχή στην απόχρωση του μέικαπ!

Πηγή: https://www.womanidol.com

Πηγή φωτογραφιών: https://www.womanidol.com

Related posts

Κόσμος: Ποιο αεροδρόμιο εγκαινιάζει πρωτοβουλίες για ΑμεΑ

xristiana

“Σε Βυζαντινά Ίχνη”: Μια συγκλονιστική συναυλία από το Μέγαρο Μουσικής & το Ηρώδειο στον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

xristiana

Θ. Πλεύρης: Ποιοι ανεμβολίαστοι άνω των 60 δεν θα πληρώσουν πρόστιμο 50 ευρώ για τον Ιανουάριο

xristiana