7/1/2023
Υλικά
- 1 φέτα ψωμί χωριάτικο ή προζυμένιο
- Ελαιόλαδο
- 1 κ. σ. κατσικίσιο τυρί, για να απλώσετε ένα λεπτό στρώμα στην επιφάνεια του ψωμιού
- 1/2 μέτριο αβοκάντο χωρίς κουκούτσι και φλούδα
- 1 κ. γλ. κάπαρη, συν περισσότερο για γεύση
- 2 φέτες ντομάτας από 1 μεσαία ντομάτα
- 3 λεπτές φέτες κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε ροδέλες από 1 μέτριο κρεμμύδι
- 3 κομμάτια καπνιστού σολομού σε λεπτές φέτες
- Χυμό από 1/2 λεμόνι
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
Βήμα 1
Πασπαλίστε ελαφρά το ψωμί με ελαιόλαδο και ψήστε το στο επιθυμητό επίπεδο ψησίματος.
Βήμα 2
Απλώστε το κατσικίσιο τυρί στην επιφάνεια.
Βήμα 3
Βάλτε από πάνω αβοκάντο και λιώστε το με ένα πιρούνι για να καλύψει όλη την επιφάνεια.
Βήμα 4
Πασπαλίστε ομοιόμορφα την επιφάνεια με κάπαρη και προσθέστε από πάνω τη ντομάτα, το κρεμμύδι και τον καπνιστό σολομό.
Βήμα 5
Προσθέστε το χυμό λεμονιού και πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι.
Πηγή: https://www.newsbeast.gr