ΚεντρικήΟμορφιά

Ρετινόλη: 2 μύθοι που πρέπει να σταματήσεις να πιστεύεις

28/1/2023

Θεωρείται το θαυματουργό συστατικό που χαρίζει πραγματικά αποτελέσματα στην επιδερμίδα και αντιστρέφει τα σημάδια του χρόνου. Ανακάλυψε δύο πεποιθήσεις για τη ρετινόλη που δεν ισχύουν ώστε να απολαύσεις μόνο την ευεργετική της δράση στο πρόσωπό σου.

Μύθος Νο1: Η ρετινόλη λεπταίνει την επιδερμίδα

Αν και το πιστεύουν πολλοί, ισχύει το αντίθετο. Η ρετινόλη ενισχύει την πυκνότητα του δέρματος, σου προσφέρει δηλαδή αυτό ακριβώς που χρειάζεσαι για σφριγηλή και νεανική επιδερμίδα. Ο λόγος που έχει υπερισχύσει αυτή η άποψη είναι εξαιτίας της αλλαγής που υφίσταται το πρόσωπό σου όταν αρχίζεις να χρησιμοποιείς αυτό το συστατικό. Αν η ρετινόλη είναι πολύ ισχυρή για την επιδερμίδα σου μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό και ευαισθησία και γι’ αυτό να νιώθεις ότι το δέρμα είναι πιο λεπτό. Τα ρετινοειδή όμως λεπταίνουν μόνο την εξωτερική στιβάδα της επιδερμίδας η οποία αποτελείται από πολλά κατεστραμμένα κύτταρα που έχουν συσσωρευτεί και προκαλούν θαμπή όψη. Η ρετινόλη λοιπόν βοηθά να απομακρυνθούν αυτά τα κύτταρα με πιο γρήγορο ρυθμό αποκαλύπτοντας ένα υγιές, λαμπερό δέρμα.

Μύθος Νο2: Η κοκκινίλα και το ξεφλούδισμα σημαίνουν ότι η επιδερμίδα σου είναι πολύ ευαίσθητη στη ρετινόλη

Η δεύτερη παρεξήγηση είναι ότι αν χρησιμοποιήσεις ρετινόλη για πρώτη φορά και το πρόσωπό σου ερεθιστεί ή κοκκινίσει είσαι πολύ ευαίσθητη ή αλλεργική στη ρετινόλη και πρέπει να την αποφεύγεις. Είναι όμως φυσιολογικό να παρουσιάσεις ελαφριά ερυθρότητα στην αρχή αφού η ρετινόλη απολεπίζει τα νεκρά κύτταρα στην επιφάνεια της επιδερμίδας, οπότε δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Χρειάζεται μόνο υπομονή μέχρι το δέρμα σου να προσαρμοστεί για να δεις θεαματικά αποτελέσματα.

Πηγή: https://www.roulastamatopoulou.com

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Δήμος Αγίας Παρασκευής: Δράση Συγκέντρωσης Ανθρωπιστικής Βοήθειας Για Την Ουκρανία

xristiana

Η ιστορία του νεοελληνικού νομίσματος

xristiana

Νέα Σμύρνη: Ανοιχτό πασχαλινό bazaar από το «Χαμόγελο του Παιδιού»

xristiana