ΚεντρικήΟμορφιά

Πώς να εφαρμόζετε σωστά την κρέμα ματιών

29/1/2023

Οι κινήσεις που πρέπει να ακολουθείτε.

Όπως αποδεικνύεται, η κρέμα ματιών μπορεί να είναι μια σημαντική και αποτελεσματική προσθήκη στην καθημερινή ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας, ανεξαρτήτως ηλικίας. Και ενώ πολλοί είναι εκείνοι που πιστεύουν ότι προορίζεται κυρίως για τους μεγαλύτερους ενήλικες, όλοι μπορούν να επωφεληθούν από την κρέμα ματιών σε κάποιο βαθμό.

Αυτό συμβαίνει επειδή το δέρμα γύρω από τα μάτια σας είναι το πιο λεπτό και ευαίσθητο μέρος του προσώπου σας, σύμφωνα με το Forbes. Ο Dr. Craig Kraffert, πιστοποιημένος δερματολόγος και πρόεδρος της Amarte Skin Care αναφέρει ότι αυτό το καθιστά πιο «ευάλωτο και επιρρεπές σε αλλεργικές αντιδράσεις από ό,τι το υπόλοιπο δέρμα του προσώπου».

Κρέμα ματιών

Δεδομένου ότι χρησιμοποιείτε συνεχώς τους μυς γύρω από τα μάτια σας για να ανοιγοκλείνετε τα μάτια ή και να χαμογελάτε, το δέρμα γύρω από αυτή την περιοχή τείνει να δέχεται αρκετή «εξάσκηση», γεγονός που μπορεί να προκαλέσει ξηρότητα και απώλεια κολλαγόνου και ελαστικότητας με την πάροδο του χρόνου. Στην πραγματικότητα, αυτό μπορεί να οδηγήσει στο σχηματισμό των λεγόμενων ποδιών της χήνας ή μικρών ρυτίδων γύρω από τις πτυχές των ματιών σας.

Η χρήση κρέμας ματιών σε καθημερινή βάση, ωστόσο, μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων, μειώνοντας παράλληλα την εμφάνιση πρηξίματος, μελάγχρωσης και μαύρων κύκλων γύρω από τα μάτια.

Πώς να εφαρμόζετε σωστά την κρέμα ματιών

Κρέμα ματιών

Έτσι, είναι πολύ σημαντικό, επίσης, να γνωρίζετε πώς να εφαρμόζετε την κρέμα ματιών με τον σωστό τρόπο. Σύμφωνα με τους ειδικούς του Shape, θα πρέπει να εφαρμόζετε την κρέμα ματιών παίρνοντας μια μικρή σταγόνα κρέμας με το δάχτυλό σας και να την απλώνετε απαλά στο δέρμα γύρω από τα μάτια σας, ξεκινώντας από την εσωτερική γωνία του φρυδιού σας και κινούμενη προς τα πλάγια και προς τα πάνω. Στη συνέχεια, περάστε απαλά την κρέμα στην περιοχή κάτω από τα μάτια σας.

«Συνιστώ να εφαρμόζετε την κρέμα ματιών με τον παράμεσο, ο οποίος παρέχει τη μικρότερη δυνατή πίεση στο δέρμα», δήλωσε στο Shape η Dr. Caroline Robinson, ιδρύτρια και διευθύνουσα σύμβουλος του Tone Dermatology στο Σικάγο.

Είναι, επίσης, σημαντικό να εφαρμόζετε την κρέμα ματιών στο εξωτερικό μέρος του ματιού σας κοντά στον κρόταφο, με κίνηση προς τα πάνω. Αν το προϊόν σας μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στα άνω βλέφαρα του ματιού, μπορείτε να το εφαρμόσετε και εκεί προσεκτικά, φροντίζοντας να σταματήσετε ακριβώς πάνω από τις βλεφαρίδες.

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Πηγή φωτογραφιών: https://www.newsbeast.gr

Related posts

Νόσος Cushing: Τι πρέπει να γνωρίζετε για τη σοβαρή ενδοκρινολογική διαταραχή

xristiana

Ενημερωτική δράση για τον διαβήτη από τον Δήμο Παιονίας

xristiana

“Πετάει το μάτι” σας; Δείτε τι μπορεί να συμβαίνει και πώς σταματάει

xristiana