ΚεντρικήΜαγειρική

Πίτσα με κολοκυθάκια και τυρί ρικότα

13/1/2023

Υλικά

  • 450 γρ. έτοιμη βάση για πίτσα
  • 90 γρ. πελτέ ντομάτας
  • 155 γρ. τριμμένο τυρί για πίτσα
  • 150 γρ. φρέσκια ρικότα, ψιλοκομμένη
  • 1/2 κ. γλ. αποξηραμένες νιφάδες τσίλι (προαιρετικά)
  • 1 κολοκυθάκι, κομμένο σε λεπτές φέτες με μαντολίνο
  • 200 γρ. ντομάτα, κομμένη στη μέση
  • 135 γρ. πράσινες ελιές γεμιστές
  • 1/3 φλ. τσαγιού φρέσκα φύλλα βασιλικού
  • Ελαιόλαδο και βαλσάμικο για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 240- 220 βαθμούς στον αέρα.

Βήμα 2
Αλείψτε τη βάση της πίτσας με τον πελτέ ντομάτας και πασπαλίστε με το μισό τυρί για πίτσα.

Βήμα 3
Τοποθετήστε από πάνω τη ρικότα και τις νιφάδες τσίλι, τα κολοκυθάκια, τη ντομάτα, τις γεμιστές ελιές και το βασιλικό.

Βήμα 4
Πασπαλίστε με το υπόλοιπο τυρί πίτσας και γαρνίρετε με ελαιόλαδο.

Βήμα 5
Αλατοπιπερώστε και ψήστε για 10 λεπτά ή μέχρι το τυρί να πάρει σκούρο χρυσαφί χρώμα και η βάση να γίνει τραγανή.

Βήμα 6
Περιχύστε με λάδι και γλάσο βαλσάμικου και απολαύστε.

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Related posts

Τα must καλλυντικά που εντάσσουμε τον χειμώνα στην περιποίησή μας και γιατί

xristiana

Φλώρινα: Απελευθέρωση αρκούδας από την Ομάδα Άμεσης Επέμβασης της Περιφερειακής Ενότητας

xristiana

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων

xristiana