ΚεντρικήΜαγειρική

Πένες με ελιές και παρμεζάνα

19/1/2023

Υλικά:

1/2 κιλό πένες
1 φλ. ελιές Καλαμών
½ φλυτζάνι κάπαρη
½ φλ. ελαιόλαδο
4 μικρές τομάτες ψιλοκομμένες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
½ κ. γ. ρίγανη
1 φλυτζάνι νερό
αλάτι
πιπέρι
παρμεζάνα

Εκτέλεση:

Πλένεις καλά την κάπαρη και τη στραγγίζεις
Ρίχνεις το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρεις το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά
Προσθέτεις τις ελιές, την ντομάτα, την κάπαρη, το σκόρδο, το νερό, αλάτι και πιπέρι και τα αφήνεις να βράσουν για 15 περίπου λεπτά
Σε μία κατσαρόλα βράζεις τις πένες ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας
Τα στραγγίζεις και τα ρίχνεις στην κατσαρόλα με τη σάλτσα
Τα ανακατεύεις με την ξύλινη κουτάλα σερβίρεις και ρίχνεις από πάνω νιφάδες παρμεζάνας

Πηγή: https://www.govastileto.gr

Related posts

Ηλιόσποροι και γονιμότητα: Η διατροφική τους αξία και τα οφέλη

xristiana

«Ποδηλατούμε Μαζί Για Τη Ζωή» Στο Δήμο Παλλήνης

xristiana

Το 12ο Πανελλήνιο Συνέδριο E-Θέμις Στον Βόλο

xristiana