ΚεντρικήΟμορφιά

Ο εκπληκτικός τρόπος να εφαρμόσετε το κονσίλερ για φυσικό, φρέσκο πρόσωπο

17/1/2023

Για μερικές, ακόμη και ένα ελαφρύ, φυσικής υφής μέικαπ μπορεί να το θεωρούν ήδη… πολύ. Ωστόσο, η χρήση μόνο κονσίλερ μπορεί πολλές φορές να αφήσει πίσω του διάσπαρτα «μπαλώματα», κάνοντας την επιδερμίδα σας να φαίνεται ακόμα πιο ανομοιόμορφη.

Η απάντηση; Η διάσημη makeup artist Katie Jane Hughes αναλύει πώς ακριβώς να κάνετε το κονσίλερ σας να φαίνεται πραγματικά αόρατο, ενώ εξακολουθεί να καλύπτει τα σημεία που θέλετε.

1. Βρείτε το αληθινό «ταίρι» σας

Η χρήση διαφορετικών αποχρώσεων κονσίλερ δεν είναι σπάνια στρατηγική για τους επαγγελματίες μακιγιέρ. Μερικές φορές χρειάζεστε μια πιο ανοιχτή απόχρωση για να τονίσετε ορισμένες περιοχές ή να καλύψετε τους κύκλους κάτω από τα μάτια ή μπορείτε να πάρετε ένα πιο πλούσιο concealer για διαμόρφωση περιγράμματος.

Ωστόσο, αυτή η μέθοδος απαιτεί μια ακριβή αντιστοίχιση απόχρωσης του προϊόντος και της επιδερμίδας. Ο στόχος εδώ είναι να ελαχιστοποιήσετε την αντίθεση μεταξύ του κονσίλερ σας και της πραγματικής χροιάς της επιδερμίδας σας, οπότε κάντε ό,τι καλύτερο μπορείτε για να βρείτε το σωστό… ταίρι. Θυμηθείτε: Οι υποτόνοι έχουν σημασία, γι’ αυτό βρείτε το αληθινό χρώμα που ταιριάζει.

2. Τοποθετήστε μικροσκοπικές κουκκίδες + ανακατέψτε

«Πάρτε ένα concealer και απλώς κάντε μερικές μικροσκοπικές κηλίδες γύρω από το πρόσωπο σε οποιεσδήποτε περιοχές όπου υπάρχει κηλίδα, ερυθρότητα ή αποχρωματισμός», λέει η Hughes. Πιέστε πολύ πολύ ελαφρά και, στη συνέχεια, δημιουργήστε περισσότερες κουκκίδες, εάν χρειάζεται.

«Αυτό το ονομάζω ακριβή απόκρυψη», λέει η Hughes. «Δεν είναι δική μου τεχνική, υπάρχει εδώ και πάρα πολύ καιρό. Είμαι απλώς η αγγελιοφόρος», αστειεύεται.

Είναι αλήθεια, ότι αυτή η μέθοδος μπορεί να μην είναι καινούργια, αλλά σίγουρα διαφέρει από τα μεγάλα τρίγωνα κάτω από τα μάτια και την έντονη κάλυψη που έχουμε δει στο παρελθόν.

«Αναμείξτε απαλά σε όλες αυτές τις περιοχές με ένα μικρό πινέλο (για να καταλάβετε, ή ένα μικρό πινέλο πούδρας ή μεγάλο πινέλο για σκιές ματιών)», λέει.

3. Ολοκληρώστε με ελαφριά αντίθεση

Η Hughes ακολουθεί αυτή τη ρουτίνα concealer με το ρουζ, χρησιμοποιώντας κόκκινο κραγιόν στην άκρη ενός πινέλου για ρουζ. Αυτό το βήμα θα σας βοηθήσει να προσθέσετε τη φυσική λάμψη στο πρόσωπό σας, που σε αντίθεση με το ότι μπορεί να σας φαίνεται περίεργο, θα βοηθήσει το αποτέλεσμα να φαίνεται ακόμα πιο φυσικό.

Μετά από αυτό, η Hughes επιλέγει ένα ανοιχτό καφέ κραγιόν ή στο χρώμα της σκουριάς για τα χείλη. Αυτό το βήμα θα προσθέσει περισσότερη ευκρίνεια στα χείλη και θα αποτρέψει ένα χλωμό αποτέλεσμα. Δεν είναι ένα ουσιαστικό βήμα για όλες, αλλά αν επιθυμείτε μια πλήρη ρουτίνα μακιγιάζ “χωρίς μακιγιάζ”, η Hughes το προτείνει.

Τέλος, ολοκληρώνει το look με ανοιχτό καφέ μολύβι ματιών και καφέ μάσκαρα. Αν θέλετε να δώσετε λίγη περισσότερη ζωή στην εμφάνισή σας, μη διστάσετε να βάλετε λίγο κρεμ highlighter στα ζυγωματικά σας. Και voila! Η τέλεια ρουτίνα concealer για όποιον δεν έχει χρόνο και θέλει πραγματικά να εμφανίζεται χωρίς μακιγιάζ.

Το συμπέρασμα

Εάν έχετε δυσκολευτεί να βρείτε μια «καλυπτική» ρουτίνα  που στην πραγματικότητα φαίνεται αόρατη, δοκιμάστε το κόλπο με τις κουκίδες.

Με ένα ελαφρύ χέρι, προσθέστε μια μικροσκοπική κουκκίδα concealer σε τυχόν ατέλειες, σημεία με κοκκινίλες ή αποχρωματισμό. Απλώστε το με ένα μεγάλο πινέλο για σκιές ματιών και ολοκληρώστε την εμφάνιση με ρουζ, μάσκαρα ή ό,τι άλλο σας ταιριάζει.

Πηγή: https://www.womanidol.com

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.comr

Related posts

Άρης στον Υδροχόο: Έρχονται παιχνίδια εξουσίας γι’ αυτά τα 3 ζώδια

xristiana

Σκιές ματιών: Ο τρόπος για να τις εφαρμόσεις

xristiana

Καλαμάτα: 1ο Πανελλήνιο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας Αμεα

xristiana