ΚεντρικήΜαγειρική

Λιγκουίνι με γαρίδες και άρωμα σκόρδου

5/1/2023

Υλικά

  • 1 πακέτο λιγκουίνι
  • 3 κ. σ. ελαιόλαδο, μοιρασμένο
  • 1/2 κιλό μεγάλες γαρίδες, ξεφλουδισμένες
  • 3 κ. σ. ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
  • 2 κ. γλ. ψιλοκομμένο σκόρδο
  • 3 κ. σ. βούτυρο, κομμένο σε κομμάτια
  • 1/4 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση

Βήμα 1
Μαγειρέψτε τα λιγκουίνι σε βραστό νερό με μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν, 7 έως 8 λεπτά. Σουρώστε και αφήστε τα στην άκρη.

Βήμα 2
Ζεστάνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε τις γαρίδες και σοτάρετε μέχρι να γίνουν ροζ, για 3 έως 4 λεπτά. Προσθέστε το βασιλικό και το σκόρδο και μαγειρέψτε για 2 έως 3 λεπτά ακόμα.

Βήμα 3
Προσθέστε στις γαρίδες το βούτυρο και τα μαγειρεμένα λινγκουίνι και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει το βούτυρο, φροντίζοντας να καλύψετε τα λιγκουίνι με τη σάλτσα.

Βήμα 4
Αποσύρετε από τη φωτιά και σερβίρετε αμέσως.

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Related posts

Γιατί οι περισσότεροι έφηβοι σταματούν να αθλούνται;

xristiana

Έρευνα: Ένα διάλειμμα μίας εβδομάδας από τα social media βελτιώνει την ψυχική υγεία των χρηστών

xristiana

Tορτελίνια με σπανάκι και τυρί ρικότα

xristiana