ΚεντρικήΜαγειρική

Λιγκουίνι με γαρίδες και άρωμα σκόρδου

5/1/2023

Υλικά

  • 1 πακέτο λιγκουίνι
  • 3 κ. σ. ελαιόλαδο, μοιρασμένο
  • 1/2 κιλό μεγάλες γαρίδες, ξεφλουδισμένες
  • 3 κ. σ. ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
  • 2 κ. γλ. ψιλοκομμένο σκόρδο
  • 3 κ. σ. βούτυρο, κομμένο σε κομμάτια
  • 1/4 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση

Βήμα 1
Μαγειρέψτε τα λιγκουίνι σε βραστό νερό με μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν, 7 έως 8 λεπτά. Σουρώστε και αφήστε τα στην άκρη.

Βήμα 2
Ζεστάνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε τις γαρίδες και σοτάρετε μέχρι να γίνουν ροζ, για 3 έως 4 λεπτά. Προσθέστε το βασιλικό και το σκόρδο και μαγειρέψτε για 2 έως 3 λεπτά ακόμα.

Βήμα 3
Προσθέστε στις γαρίδες το βούτυρο και τα μαγειρεμένα λινγκουίνι και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει το βούτυρο, φροντίζοντας να καλύψετε τα λιγκουίνι με τη σάλτσα.

Βήμα 4
Αποσύρετε από τη φωτιά και σερβίρετε αμέσως.

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Related posts

Όποια θέλει βελούδινες φτέρνες ας σηκώσει το χέρι! Όλα τα tips για να το πετύχεις!

xristiana

Προγραμματισμένη Εθελοντική Αιμοδοσία Στον Δήμο Βριλησσίων

xristiana

Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας Θεσσαλονίκης

xristiana