18/1/2023
Μερίδες: 6
Υλικά Συνταγής
- 450 γρ. λαχανάκια Βρυξελλών
- 150 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
- 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο και 1 κουταλιά επιπλέον για το ταψί
- 5 κουταλιές της σούπας λευκό κρασί
- 1 κουταλιά της σούπας σκόρδο ψιλοκομμένο
- 300 γρ. ανάμεικτα κίτρινα τυριά τριμμένα
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Βράζετε τα λαχανάκια σε αλατισμένο νερό για 15’ και τα στραγγίζετε.
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το βούτυρο και σοτάρετε το κρεμμύδι για 4΄-5΄. Προσθέτετε το σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα 2΄ακόμα.
- Τέλος, προσθέτετε τα λαχανάκια και συνεχίζετε το σοτάρισμα ανακατεύοντας προσεκτικά. Αλατοπιπερώνετε. Σβήνετε με το κρασί και βράζετε σε δυνατή φωτιά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.
- Μεταφέρετε το μείγμα με τα λαχανάκια σε πυρίμαχο ταψί καλά βουτυρωμένο. Σκορπίζετε στα λαχανάκια το τριμμένο τυρί και ανακατεύετε. Τα βάζετε σε προθερμασμένο φούρνο για 10′-15′ ή μέχρι να λιώσουν τα τυριά.
Σημειώσεις
Γαρνίρετε εξαιρετικά κρέατα και πουλερικά.
Πηγή: https://www.icookgreek.com