ΚεντρικήΟμορφιά

Κινόα: Πώς βοηθάει στον καθαρισμό της επιδερμίδας

26/1/2023

Πώς να την προσθέσετε στη διατροφή σας.

Η κινόα είναι μια εξαιρετική προσθήκη σε οποιαδήποτε δίαιτα, είτε προσπαθείτε να χάσετε βάρος, είτε απλώς να ακολουθήσετε μια πιο υγιεινή διατροφή. Αλλά τα οφέλη από την προσθήκη της κινόα στα γεύματά σας είναι πολύ περισσότερα απ’ όσα πιστεύατε.

Σύμφωνα με το Healthline, και όσα αναφέρει το thelist.com, ο μεγαλύτερος τρόπος με τον οποίο η κινόα βοηθάει το δέρμα μας είναι με το να διατηρεί τις κινήσεις του εντέρου μας τακτικές. Αυτό βοηθά το σώμα μας να απελευθερώσει τις τοξίνες, οι οποίες μπορεί να προκαλέσουν στο δέρμα μας σπυράκια και να δημιουργήσουν ανεπιθύμητες σκούρες κηλίδες.

Αλλά η κινόα κάνει περισσότερα για το δέρμα μας από το να απελευθερώνει απλώς τις τοξίνες. Το Newsweek αναφέρει ότι τα οφέλη της είναι τεράστια. Η εισαγωγή της κινόα στη διατροφή σας μπορεί να σας βοηθήσει να διορθώσετε τις ατέλειες στο δέρμα σας, καθώς το δημητριακό περιέχει υψηλά επίπεδα βιταμίνης Ε, η οποία είναι σημαντική για την πρόληψη των βλαβών από τον ήλιο και την εξωτερική ρύπανση.

Η κινόα έχει, επίσης, υψηλά επίπεδα βιταμίνης Β3, η οποία βοηθά στην αντιμετώπιση της ερυθρότητας, των σπυριών, του ερεθισμού και της ακμής γενικότερα. Εάν είχατε ακμή στο παρελθόν και τώρα αντιμετωπίζετε ουλές, τα εκδυστεροειδή στην κινόα μπορούν να βοηθήσουν στην ελαχιστοποίηση των ουλών. Αλλά τα οφέλη της δεν σταματούν εκεί, καθώς η κινόα μπορεί, επίσης, να βοηθήσει στη φωτεινότητα του δέρματός σας, στην απολέπιση και στο να το βοηθήσει να δείχνει νεότερο.

Πώς να συμπεριλάβετε την κινόα στη διατροφή σας

μπιφτέκιι με κινόα

Η κινόα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βοηθήσετε το δέρμα σας, αλλά έχει οφέλη πέρα από την εξάλειψη της ακμής και των σκούρων κηλίδων. Πρόκειται για μία από τις μοναδικές τροφές που έχουν όλα τα αμινοξέα που χρειάζεται ο οργανισμός μας για να παραμείνει πραγματικά υγιής, εξηγεί το Whole Grain Council. Το σιτάρι μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους, καθώς μας βοηθά να αισθανόμαστε χορτάτοι για περισσότερο χρόνο και μπορεί να βοηθήσει όσους πάσχουν από διαβήτη ή υψηλή αρτηριακή πίεση.

Αν είστε έτοιμοι να προσθέσετε λίγη κινόα στο καθημερινό σας πρόγραμμα γευμάτων, η Huff Post συνιστά να την προσθέσετε στις σαλάτες σας ή να τη χρησιμοποιήσετε για να φτιάξετε μπιφτέκια λαχανικών. Μπορείτε, επίσης, να την αναμείξετε σε σούπες για να τις κάνετε πιο χορταστικές ή να προσθέσετε μαγειρεμένη κινόα σε μάφιν ή κέικ.

Ακόμη, το NDTV Food προτείνει να την ενσωματώσετε στα smoothies του πρωινού σας ή να τρώτε την κινόα όπως το πλιγούρι βρώμης, προσθέτοντας σιρόπι σφενδάμου, ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα για το απόλυτο ξεκίνημα της ημέρας σας.

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Πηγή φωτογραφιών: https://www.newsbeast.gr

Related posts

Αν πάθετε ηλιακό έγκαυμα, φάτε αυτές τις τροφές: Βοηθούν στην ταχύτερη επούλωση

xristiana

Newsletter: Όλες Οι Ειδήσεις Που Πρέπει Να Ξέρεις Μέχρι Τώρα 16/2

xristiana

5o Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Αναπηρίας και ΜΗ IDFD

xristiana