27/1/2023
Υλικά:
1 μεγάλο ψάρι κατά προτίμηση λαβράκι, φαγκρί ή μπακαλιάρο
2 κρεμμύδια
3 καρότα κομμένα σε χοντρές ροδέλες
3 πατάτες κομμένες σε καρέ
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
4 κλωνάρια σέλινο ψιλοκομμένο
2 δαφνόφυλλα
αλάτι
πιπέρι
χυμό από 1 λεμόνι
3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 λίτρο νερό
Εκτέλεση:
Γεμίζεις μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό και βράζεις ένα καρότο, ένα κρεμμύδι, 2 κλωνάρια σέλινο, μια σκελίδα σκόρδο, τα δαφνόφυλλα και τον βασιλικό και τα αφήνεις να
πάρουν μια βράση
Τα αφαιρείς με την τρυπητή κουτάλα από την κατσαρόλα, ρίχνεις το ψάρι και το αφήνεις να βράσει σε χαμηλή φωτιά για μισή περίπου ώρα
Το βγάζεις από την κατσαρόλα και το τοποθετείς σε μια πιατέλα
Σουρώνεις τον ζωμό για να βεβαιωθείς ότι δεν έχουν παραμείνει κόκκαλα και προσθέτεις όλα τα λαχανικά
Τα αφήνεις να βράσουν για μισή ώρα μέχρι να μαλακώσουν
Πέντε λεπτά πριν αφαιρέσεις την κατσαρόλα από τη φωτιά προσθέτεις, αλάτι, πιπέρι, το χυμό λεμονιού και λάδι.