ΚεντρικήΟμορφιά

Η κορυφαία συνταγή για λεπτά μαλλιά με υλικά που έχεις τώρα στην κουζίνα σου!

4/1/2023

Όταν έχεις λεπτά μαλλιά, τότε είσαι επιρρεπής και στο σπάσιμο. Όταν σπάσουν αρκετές τρίχες, αυτό μπορεί να οδηγήσει στην εμφάνιση αραιωμένων μαλλιών και αυτό είναι μια αλυσίδα που καταστρέφει τα μαλλιά σου.

Δοκίμασε, λοιπόν, την κορυφαία συνατγή για μάσκα λεπτών μαλλιών με συστατικά που έχεις ήδη στην κουζίνα σου. Οι DIY μάσκες μαλλιών για λεπτά μαλλιά με φυσικά συστατικά είναι η αδυναμία μας, οπότε επιλέξαμε αυτή που θα είναι αποτελεσματική, εύκολη και οικονομική!

Η κορυφαία συνταγή για λεπτά μαλλιά με υλικά που έχεις τώρα στην κουζίνα σου!

Ένας παράγοντας που συμβάλλει στο να έχεις λεπτά μαλλιά μπορεί να είναι η έλλειψη πρωτεΐνης στη διατροφή σου – φυσικά μπορεί να είναι και γενετική-. Εάν δεν τρως κρέας, πιθανότατα γνωρίζεις ήδη τους διαφορετικούς τρόπους για να εισάγεις πρωτεΐνη στη διατροφή σου, αλλά μπορείς επίσης να δημιουργήσεις μια μάσκα πρωτεΐνης για τα λεπτά μαλλιά σου.

Απλώς συνδύασε 1/2 αβοκάντο, 1 αυγό, 1 κουταλιά της σούπας λάδι καρύδας και 1/2 κουταλάκι του γλυκού μέλι.

Κάνε μασάζ με το μείγμα στο τριχωτό της κεφαλής και στα μαλλιά σου, και αφησέ τη να δράσει για τουλάχιστον 30 λεπτά. Ξεπλύνετε με σαμπουάν και περιποιήσου τα λεπτά μαλλιά σου όπως θα έκανες συνήθως.

Ποια είναι τα οφέλη του αυγού για τα λεπτά μαλλιά;

Για να κατανοήσεις τον τρόπο με τον οποίο ο κρόκος αυγού βοηθά τα λεπτά μαλλιά σου, πρέπει πρώτα να συζητήσουμε τι συμβάλλει στα κοινά προβλήματα μαλλιών. Μια κακή διατροφή, οι υπερβολικές χημικές θεραπείες, το στρες και το θερμικό styling μπορούν όλα να αφαιρέσουν τις πρωτεΐνες από τον άξονα των μαλλιών σου.

Ο κρόκος αυγού είναι πλούσιος σε βιταμίνες που μπορεί να κάνουν τα μαλλιά σου πιο ανθεκτικά στη φθορά. Ο κρόκος μπορεί, επίσης, να είναι ιδιαίτερα χρήσιμος για την ενυδάτωση των μαλλιών που φαίνονται ξηρά.

Ο κρόκος του αυγού μπορεί να είναι υπερτροφή για τα λεπτά μαλλιά σου χάρη στον μοναδικό συνδυασμό βιταμινών που βρίσκεται μέσα. Οι βιταμίνες Α και Ε, η βιοτίνη και το φυλλικό οξύ είναι μερικά μόνο από τα θρεπτικά συστατικά που οι ερευνητές έχουν συνδέσει ως αξιόπιστη πηγή για πιο υγιή και δυνατά μαλλιά.

Επιπλέον, η πιο κοινή διατροφική ανεπάρκεια αξιόπιστης πηγής στον κόσμο είναι ο σίδηρος. Ο σίδηρος είναι σημαντικός για την παραγωγή νέων κυττάρων από το σώμα σου και κάθε κρόκος αυγού περιέχει μια μικρή, αλλά σημαντική, ποσότητα σιδήρου.

Πηγή: https://glance.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Διπολική Διαταραχή: Όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ψυχική νόσο

xristiana

Πώς να επικοινωνείτε καλύτερα με τους ανθρώπους με βαρηκοΐα

xristiana

Διαγωνισμός Φωτογραφίας Για Αυτιστικά Άτομα, Με Σύνδρομο Down Ή Με Νοητική Αναπηρία

xristiana