ΚεντρικήΚοινωνικά

“Η Ιστορία της Θεσσαλονίκης τη Προχριστιανική και Ρωμαϊκή περίοδο”

15/1/2023

Η τέταρτη κατά σειρά διάλεξη για την Ιστορία της Θεσσαλονίκης, θα πραγματοποιηθεί τη Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2023, στις 18:30, στο Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης, με ομιλήτρια την Δρ. Αγγελική Κουκουβού, Αρχαιολόγο, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης, με θέμα: Μονομαχίες και θηριομαχίες στη Θεσσαλονίκη. Οι αγώνες θανάτου που ένωσαν τη ρωμαϊκή οικουμένη.

Το Τμήμα Προγραμμάτων και Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Α.Π.Θ., το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης και την Ελληνική Ιστορική Εταιρεία, πραγματοποιεί σειρά διαλέξεων για την Ιστορία της Θεσσαλονίκης, αναδεικνύοντας τη ρωμαϊκή και την προχριστιανική περίοδο.

Σκοπός των διαλέξεων είναι η ενημέρωση των πολιτών από εξειδικευμένους καθηγητές- επιστήμονες, οι οποίοι θα παρουσιάσουν και θα ερμηνεύσουν με αντικειμενικότητα τα γεγονότα όπως ακριβώς συνέβησαν.

Related posts

Η άσκηση είναι φάρμακο: Η σημασία της γυμναστικής στη διαχείριση χρόνιων παθήσεων

xristiana

Newsletter: Όλες Οι Ειδήσεις Που Πρέπει Να Ξέρεις Μέχρι Τώρα 25/4

xristiana

Βρεφική σκολίωση: Αίτια, συμπτώματα και αντιμετώπιση

xristiana