ΚεντρικήΚοινωνικά

Εφηβικός διαγωνισμός συγγραφής διηγήματος του Δήμου Διονύσου

26/1/2023

Ο Δήμος Διονύσου προκηρύσσει διαγωνισμό συγγραφής διηγήματος για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, είτε κατοίκους του Δήμου Διονύσου είτε φοιτούντες σε σχολεία που βρίσκονται στα όριά του. Πενταμελής επιτροπή ειδικών θα αξιολογήσει τα διηγήματα. Κάθε συμμετοχή θα βραβευθεί με έναν έπαινο. Επιπλέον, ο Δήμος Διονύσου, ως έπαθλο προς τους 7 πρώτους νικητές, θα αναλάβει τη συλλογική έκδοση των διηγημάτων τους, σε 300 αντίτυπα.

Η συμμετοχή όσων εκδηλώσουν ενδιαφέρον θα είναι ανώνυμη, ώστε να εξασφαλιστεί η αξιοκρατική αξιολόγηση. Στην κριτική επιτροπή θα συμμετέχουν ένας εκπρόσωπος της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Διονύσου, η Αρετή Καράμπελα, ένας άνθρωπος με ακαδημαϊκό προφίλ, η Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Λιάνα Σακελλίου, ένας φιλόλογος, η Ιφιγένεια Μαστρογιάννη,  ένας συγγραφέας, ο Άρης Γαβριηλίδης,  κι ένας ποιητής, ο ΝώνταςΠατσάκας, όλοι κάτοικοι του Δήμου Διονύσου. Εκ μέρους του Δήμου, θα εποπτεύει την Επιτροπή και τη διαδικασία από την αρχή μέχρι την έκδοση των βιβλίων ο Γιώργος Κομνηνάκης. Η έκδοση θα παρουσιαστεί σε εκδήλωση στο Δήμο Διονύσου.

Ο διαγωνισμός θα διαρκέσει μέχρι τις 28 Μαρτίου. Το θέμα του διηγήματος είναι ελεύθερο. Ως όριο λέξεων τίθενται οι 3.000, με την Επιτροπή να έχει τη δυνατότητα να κάνει κάποια συμμετοχή δεκτή κατ’ εξαίρεση.  Προϋπόθεση αποτελεί τα διηγήματα που θα υποβληθούν να είναι πρωτότυπα, να μην έχουν δηλαδή δημοσιευτεί αλλού. Κάθε διαγωνιζόμενος μπορεί να συμμετέχει με ένα μόνο διήγημα. Αν κάποιοι επιλέξουν να συμμετέχουν ομαδικά, (διήγημα γραμμένο από πάνω από 1 άτομο) η συμμετοχή γίνεται δεκτή. Επιτρέπεται η συμμετοχή με διήγημα σε γλώσσα άλλη από την ελληνική. Τα διηγήματα θα παραδίδονται από τους μαθητές στους Διευθυντές των σχολείων σε ηλεκτρονική μορφή. Κατόπιν, ο Δήμος θα τα συγκεντρώσει και θα τα παραδώσει στην κριτική επιτροπή. Τα διηγήματα θα αξιολογηθούν μέσα σε έναν μήνα από τη λήξη της προθεσμίας υποβολής τους

Η έκδοση θα πλαισιωθεί από 8 εικαστικές δημιουργίες. Έκαστη θα συνοδεύει ένα διήγημα, ενώ μία θα εμφανίζεται στο εξώφυλλο της έκδοσης. Πέρα από τα διηγήματα, θα υπάρχει πρόλογος και περιεχόμενα.

Related posts

ΥΠΕΝ: Στην βουλή η τροπολογία για τη φορολόγηση των έκτακτων κερδών στην προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας

xristiana

Family Time 2022: Μικροί & Μεγάλοι Εξερευνητές στις Εκθέσεις του Τελλογλείου

xristiana

TikTok: Ο χυμός με αλόη βέρα έχει γίνει το απόλυτο hack για την περιποίηση του δέρματος

xristiana