ΚεντρικήΚοινωνικά

Δήμος Ασπροπύργου: Το Πνευματικό Κέντρο πάει… θέατρο

9/1/2023

Η Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Γεωργία Πηλιχού & το Τμήμα Πολιτιστικών προσκαλούν πολίτες και Μ.Μ.Ε να συμμετέχουν στην πρώτη θεατρική εξόρμηση του 2023, την Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2023 στο εμβληματικό θεατρικό έργο του Ζαν Ζιρωντού, ενός από τους σπουδαιότερους Γάλλους δραματουργούς του Μεσοπολέμου, «Η ΤΡΕΛΗ ΤΟΥ ΣΑΓΙΟ», που παρουσιάζεται στο Θέατρο Παλλάς, από τον Δεκέμβριο του 2022, σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια.

Πρωταγωνιστούν: το ρόλο της «Τρελής» του Σαγιό – κατά κόσμον Ωρελί- αναλαμβάνει η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, ο Νίκος Μουτσινάς στον ρόλο του Ρακοσυλλέκτη, ενός δαιμόνιου θεατρίνου του δρόμου και η Αθηνά Οικονομάκου, στο ρόλο της γλυκιάς και ευαίσθητης Ίρμας.

Επίσης οι: Γιάννης Σιαμσιάρης, ο Κώστας Καζάκας, η Χριστίνα Τσάφου, η Στέλλα Γκίκα, ο Στάθης Μαντζώρος, η Γεωργία Καλλέργη, ο Πρόδρομος Τοσουνίδης, ο Ευθύμης Γεωργόπουλος, ο Μάκης Πατέλης και έξι ακόμα ηθοποιοί.

Το εμπνευσμένο και πάντα επίκαιρο κείμενο της «Τρελής του Σαγιό», καυτηριάζει χωρίς φόβο και πάθος, τον τυχοδιωκτισμό που συναντάμε σε όλες τις εκφράσεις της κοινωνικοπολιτικής μας διαδρομής, όπως αυτή καταγράφετε τα τελευταία χρόνια και ανοίγει τον δρόμο στην επικράτηση της ανθρωπιάς έναντι του ευκαιριακού κέρδους, αναδεικνύοντας ως μόνο δρόμο την αποδοχή και την συγκρότηση μιας κοινωνίας αλληλεγγύης και αλληλοσεβασμού.

Για πληροφορίες – κρατήσεις (με σειρά προτεραιότητας): Κατερίνα Καρλαύτη, στα τηλέφωνα του Πνευματικού Κέντρου 210-5577191 – 593 (εσωτ.1), καθημερινά 09:00-15:00.

Related posts

Ξύστρα γλώσσας: Ποια τα οφέλη και πώς να τη χρησιμοποιείτε

xristiana

Νόμος 5023/2023 Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ)

xristiana

Νέα μελέτη BCG: Επενδύοντας σε μια πράσινη οικονομία υδρογόνου

xristiana