ΚεντρικήΟμορφιά

Βeauty Resolutions: Έξυπνα tips για υγιή και full ενυδατωμένη επιδερμίδα!

14/1/2023

Έχεις ήδη καλωσορίσει τη νέα χρονιά και ίσως έχεις κάνει ήδη πλάνα και στόχους για το νέο έτος. Έκανες όμως την to do list για την ομορφιά;

Εγώ είμαι εδώ να σε βοηθήσω με πρακτικές συμβουλές και υπενθυμίσεις που θα σε συντροφεύουν όλη τη χρονιά.

#Ξεβάψου εδώ και τώρα!
Ναι και πάλι ναι. Και το 2023 η εντολή των δερματολόγων είναι σαφής. Πριν πέσεις για ύπνο πρέπει να ξεβαφτείς ακόμη και αν δεν έχεις φορέσει καθόλου make up.

Και επειδή πολλά προϊόντα είναι αδιάβροχα και long lasting η λύση είναι μια: Διπλός καθαρισμός. Πρώτα με ένα micellar καθαριστικό ή ένα cleanser με λάδι.

Υπάρχουν και τα balm που λιώνουν το μακιγιάζ. Και έπειτα με μπόλικο νερό και αφρό. Μην ξεχνάς οι κινήσεις πρέπει να είναι μαλακές και κυκλικές και να διαρκούν τουλάχιστον λεπτό.

Προσοχή: Μην αφήνεις ανοιχτή τη βρύση σε όλη αυτή τη διαδικασία.

Προτίμησε χλιαρό προς κρύο νερό. Οι υφασμάτινοι δίσκοι ντεμακιγιάζ ή ένα βαμβακερό πετσετάκι είναι ενα έξτρα εργαλείο καθώς βοηθούν και προστατεύουν από ερεθισμούς το δέρμα ενώ είναι και οικολογικά.

#Χτίσε μια Skincare ρουτίνα
Επένδυσε στη φροντίδα του δέρματος σου και δε θα χάσεις. Πρώτον πρέπει να ξέρεις τις ανάγκες σου και σε αυτό θα σε βοηθήσει η γνωμάτευση ενός δερματολόγου.

Αφού βρεις τον τύπο σου και τις ιδιαιτερότητες του χτίσε μια ολοκληρωμένη ρουτίνα με στοχευμένα προϊόντα.

Μην ξεχάσεις να εντάξεις δραστικά συστατικά όπως γλυκολικό οξύ ή ρετινόλη. Μπουστάρισε τη ρουτίνα σου με ένα νέο προϊόν π.χ. ένα essence ή ένα λάδι.

Στόχευσε σε φυτικά και βιολογικά προϊόντα και μπουμ δες άμεσα τα αποτελέσματα. Φυσικά η σημαντική σημείωση: Τήρησε τη ρουτίνα σου ευλαβικά.

#Bάλε αντηλιακό Χειμώνα-Καλοκαίρι
Ζεις στην Ελλάδα και ναι έχει η χώρα μας ήλιο σχεδόν όλο το χρόνο. Οι δερματολόγοι συνιστούν τη χρήση αντηλιακού ακόμα και στη συννεφιά 365 μέρες το χρόνο με δείκτη τουλάχιστον 30 spf.

Έτσι έχεις ήδη κάνει το πρώτο βήμα για μια υγιή και λαμπερή επιδερμίδα. Και αν είσαι από αυτές που το ξεχνούν πάρε μια ενυδατική κρέμα με δείκτη προστασίας.

#Η καθαριότητα είναι η μισή αρχοντιά
Μην ξεχνάς να πλένεις τα πινέλα σου όσο πιο συχνά μπορείς. Αν βάφεσαι συστηματικά τότε απαραιτήτως πρέπει να τα πλένεις μια φορά ή και δύο τη βδομάδα.

Χρησιμοποίησε αντιμικροβιακό σαπούνι ή ειδικά καθαριστικά για τα πινέλα. Ξέπλυνε τα με κρύο νερό και με ένα χαρτί απορρόφησε το περίσσιο νερό.

Άφησε τα να στεγνώσουν καλά σε όρθια θέση. Γιατί πρέπει να κανείς αυτή την κατά τ’άλλα βαρετή διαδικασία;

Γιατί πρώτον θα ζήσουν τα πινέλα σου περισσότερο, δεύτερον γιατί έτσι θα στρώνει καλύτερα το μακιγιάζ και το σημαντικότερο αντίο βακτήρια και μολύνσεις.

Ενισχυτικά πλένε συχνά τις πετσέτες και άλλαξε σεντόνια και μαξιλορoθήκες. Μια μεταξωτή μαξιλαροθήκη θα βοηθήσει και τις λεπτές γραμμές και την ανανέωση της επιδερμίδας.

#Φίλτραρε πρώτα πριν δοκιμάσεις τα Tik Tok Trends
Εδώ κολλάει τέλεια το κράτα μικρό καλάθι. Είναι σούπερ το να χαζεύεις τα διάφορα βιντεάκια. Άλλα είναι πρωτότυπα, άλλα αστεία και αρκετά ευφάνταστα, ειδικά τα hacks για το μακιγιάζ που λατρεύω νου δείχνω.

Ακόμα και αν τα δοκιμάσεις και δεν βγουν δεν έγινε και τίποτα.

Για το skincare όμως όπως και για προτεινόμενα προϊόντα που σε κάνουν απλά να αγοράζεις περιττά πράγματα, εκεί πρέπει να έχεις και μια δεύτερη σκέψη.

Έτσι θεμιτό το να θαυμάζεις τη δημιουργικότητα και τη φαντασία αλλά πάρα πολλά από τα hacks είναι μέχρι και επικίνδυνα.

Άλλωστε μια και μοναδική παρατήρηση. Δεν έχεις το ίδιο δέρμα και τις ίδιες ανάγκες με τις κοπέλες στα διάφορα videos. Food for thought!

#Ενυδάτωση
Πίνε πολύ νερό. Κουβάλα παντού το παγούρι σου και επαναλαμβάνω πίνε νερό. Φάε φρούτα και λαχανικά και πρόσεξε τη διατροφή σου.

Έχεις κάνει ήδη ένα βασικό βήμα ενυδάτωσης εκ των έσω. Φρόντισε σωστά το δέρμα σου όχι μόνο του προσώπου αλλά και του σώματος.

Ένα σωστά ενυδατωμένο δέρμα λάμπει, δεν κάνει εύκολα ρυτίδες και κυτταρίτιδα και εκπέμπει υγεία. Ειδικά όταν κάνεις ένα καλό scrub!

Φρόντισε το σώμα σου και το δέρμα σου και απλόχερα θα σε ανταμείψουν με τη σειρά τους και αυτά!

Καλή μπιουτοχρονιά κορίτσια!!!

Πηγή: https://www.faysbook.gr

Πηγή φωτογραφιών: Unsplash

Related posts

Οδηγός φροντίδας μαζί με τα κατάλληλα προϊόντα για βελούδινο σώμα μετά τις διακοπές

xristiana

Η Γιορτή του Κάστανου 2022 στο Λιβάδι Θεσσαλονίκης

xristiana

Πώς μπορούμε να δούμε τις γόνιμες ημέρες με υπερηχογράφημα; (vid)

xristiana