ΚεντρικήΜαγειρική

Βελουτέ μπρόκολο με τυρί

15/1/2023 

Υλικά

  • 3 1/2 φλ. τσαγιού τριμμένο τυρί τσένταρ
  • 1 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα
  • 1 κ. σ. κορν φλάουρ
  • 1/4 κ. γλ. πιπέρι καγιέν
  • 1/2 σκελίδα σκόρδο
  • 3 φλ. τσαγιού γάλα
  • 1 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου
  • 1 φλ. τσαγιού μπρόκολο, ψιλοκομμένο
  • 1 μπαγκέτα

Εκτέλεση

Βήμα 1
Σε μέτρια φωτιά, ανακατέψτε το τυρί με το κορν φλάουρ και το πιπέρι καγιέν.

Βήμα 2
Μόλις λιώσει, προσθέστε σιγά- σιγά το σκόρδο, το γάλα και το ζωμό κοτόπουλου.

Βήμα 3
Προσθέστε το ψιλοκομμένο μπρόκολο και αφήστε το να σιγοβράσει περίπου 5 λεπτά.

Βήμα 4
Κόψτε την μπαγκέτα σε φέτες, καλύψτε με τριμμένο τσένταρ και ψήστε για 3 λεπτά.

Βήμα 5
Σερβίρετε τη σούπα και συνοδέψτε με το ψημένο ψωμί με τσένταρ

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Related posts

Συναυλία αφιερωμένη στα παιδιά με αναπηρία και σε στους γονείς τους στο Ινστιτούτο Goethe

xristiana

Συμβουλές για την επιλογή του σωστού αντηλιακού για το πρόσωπό σας

xristiana

Αποκριάτικο γλέντι στην πλατεία Νέας Πολιτείας

xristiana