News ΑΜΕΑΚεντρική

Βγήκε ρομποτικό “χέρι” που τοποθετεί κραγιόν σε άτομα με αναπηρία

10/1/2023

Αν και η βιομηχανία του μακιγιάζ έχει εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια έτσι ώστε να συμπεριλαμβάνει όλο και περισσότερα άτομα με ιδιαιτερότητες (σκούρο δέρμα, ακμή κλπ) συνήθως δεν προωθεί προϊόντα που να απευθύνονται σχεδόν αποκλειστικά σε γυναίκες (ή και άνδρες) με αναπηρίες ή που δυσκολεύονται στην κίνηση λόγω προβλημάτων υγείας.

Βγήκε ρομποτικό "χέρι" που τοποθετεί κραγιόν σε άτομα με ...

Μηχάνημα για εφαρμογή κραγιόν λύνει τα χέρια των ατόμων δυσκολία στην κίνηση

Αυτό το πρόβλημα διαπίστωσε η εταιρία προϊόντων ομορφιάς L’ Oreal και αποφάσισε να κάνει κάτι γι’ αυτό. Έτσι με την βοήθεια μιας ομάδας ερευνητών, μηχανικών αλλά και ειδικών της ομορφιάς κατάφερε να εφεύρει ένα μηχάνημα που θα συμβάλλει στην επανάσταση στον χώρο του μέικ-απ και στην ουσία “λύνει” τα χέρια των ανθρώπων με αναπηρία.

Το μηχάνημα αυτό παρουσιάστηκε πριν λίγες ημέρες στο ετήσιο σόου Consumer Electronic Show στο Λας Βέγκας. Πρόκειται λοιπόν για μία συσκευή χειρός που λειτουργεί μέσω ενός ειδικού κομπιούτερ ως εφαρμοστής μέικ-απ και έχει την ονομασία Hapta. Έχει σχεδιαστεί για ανθρώπους με περιορισμένη δυνατότητα κίνησης των χεριών και των ώμων.

Όσον αφορά την ονομασία Hapta αυτή παίρνει το όνομα της από την λέξη haptic, που είναι ένα είδος παλλόμενης τεχνολογίας μηχανών που χρησιμοποιείται στα smartphone και προσαρμόζεται στις ανάγκες των ατόμων με αναπηρία.

Η τιμή του προϊόντος από την άλλη (το οποίο υπολογίζεται πως θα γίνει διαθέσιμο στα καταστήματα στο τέλος του χρόνου και παγκοσμίως τον επόμενο χρόνο) θα αγγίζει τα 199 δολάρια Αμερικής για το πιο ακριβό μοντέλο.

Όπως αποκάλυψε ο Guive Balooch, που είναι παγκόσμιος διευθυντής του τμήματος παλλόμενης τεχνολογία της L’ Oreal, η προσπάθεια δημιουργίας ενός τέτοιου μηχανήματος άργησε να έρθει αλλά ήταν απαραίτητο να συμβεί. “Τα τελευταία τρία με πέντε χρόνια έχει υπάρξει εξαιρετική δουλειά στο κομμάτι της σμίκρυνσης των μεγάλου σκέλους μηχανημάτων. To Ηapta είναι στην ουσία μια μινιατούρα ενός ρομποτικού ώμου που για να φτιαχτεί απαιτεί γνώση της χρήσης των μηχανών και πολύπλοκούς αλγόριθμους” ανέφερε χαρακτηριστικά ο Balooch για την συσκευή.

Πηγή: https://el.ozonweb.com

Related posts

Φοιτητές Του ΑΠΘ Επιχειρούν Μέσω Της Τέχνης Να Ευαισθητοποιήσουν Το Κοινό Για Θέματα Που Απασχολούν Την Κοινωνία

xristiana

Κότσι: Οι τρεις παράγοντες που καθορίζουν την επιτυχία της επέμβασης

xristiana

Santa Run 2022 στο Δήμο Μαρκοπούλου

xristiana