8/1/2023
Υλικά
600 γρ μπρόκολο (όχι το σκληρό κοτσάνι)
4 κρεμμυδάκια, κομμένα σε κύβους
3 κουταλιές της σούπας φρέσκο άνηθο, ψιλοκομμένο
1 ¼ φλιτζάνι αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 φλιτζάνι γάλα
2 αυγά ελαφρά χτυπημένα
1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι τυρί φέτα
1 φλιτζάνι τυρί μοτσαρέλα
3 κουταλιές της σούπας τυρί πεκορίνιο τριμμένο
Εκτέλεση
Βράζετε το μπρόκολο. Μόλις το μπρόκολο πάρει βράση, το αφήνετε να μαγειρευτεί μόνο για 1-2 λεπτά και μετά τα αφαιρείτε αμέσως. Δεν θέλετε πολτοποιημένο μπρόκολο.
Ζεσταίνουμε το 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια σας για 1 λεπτό σε μέτρια φωτιά. Βγάζουμε από την κατσαρόλα και αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι. Προσθέστε μέσα το γάλα, τα αυγά και 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο και ανακατέψτε. Το κουρκούτι πρέπει να είναι κάπως πηχτό.
Αν η ζύμη είναι ρευστή, προσθέστε περισσότερο αλεύρι, 1 κουταλιά της σούπας τη φορά, μέχρι να πήξει λίγο. Τέλος, ρίχνουμε τη φέτα, τη μοτσαρέλα, το μπρόκολο, το κρεμμύδι και τον άνηθο. Μεταφέρετε το μείγμα στο ταψί σας και απλώστε ομοιόμορφα με μια λαστιχένια σπάτουλα. Ραντίζουμε από πάνω το τριμμένο πεκορίνο και ραντίζουμε με ελαιόλαδο. Ψήνουμε για 45-50 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει από πάνω. Αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά στο τηγάνι και μετά κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.
Η συνταγή είναι από τον λογαριασμό «Ηungry happens»