ΚεντρικήΚοινωνικά

Αιμοδοσία από το Ε.ΚΕ.Α. στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών

31/1/2023

Το Πολεμικό Μουσείο (Αθηνών), θα φιλοξενήσει τη νέα δράση του Ε.ΚΕ.Α.,την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου, 11.00πμ-16.00μμ, στο φουαγιέ του μουσείου (είσοδος από Ριζάρη 2, στάση μετρό Ευαγγελισμός).

Οι αιμοδότες μπορούν να κλείνουν ραντεβού από τη Δευτέρα 30/1 έως και την Πέμπτη 2/2 στα τηλ. 2132146726-16, καθημερινά 9:00-14:30μμ.Η αιμοληψία διενεργείται αποκλειστικά από εξειδικευμένο προσωπικό του ΕΚΕΑ και όλες οι μονάδες αίματος που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν για την κάλυψη των μεταγγίσεων ασθενών, σε όλα τα Νοσοκομεία της χώρας.

Για τη διεξαγωγή της αιμοδοσίας θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας των εθελοντών αιμοδοτών και συγκεκριμένα:
• χορήγηση του προβλεπόμενου από τον ΕΟΔΥ εξοπλισμού ατομικής προστασίας (μάσκες, γάντια, αντισηπτικό) για το προσωπικό και τους εθελοντές αιμοδότες που θα συμμετάσχουν

• αποστείρωση στις καρέκλες αιμοδοσίας

• τήρηση των αποστάσεων μεταξύ των καρεκλών αιμοδοσίας

• τηλεφωνικά ραντεβού, προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα συνωστισμού

Όσοι αιμοδότες έχουν εμβολιαστεί στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος Εμβολιασμών, μπορούν να αιμοδοτήσουν εφόσον αισθάνονται καλά. Στην περίπτωση που μετά τον εμβολιασμό παρουσιαστούν ήπιες αντιδράσεις μπορεί να προσφέρει αίμα 7 ημέρες μετά την πάροδο των συμπτωμάτων.

Για να δώσεις αίμα χρειάζεται:
• Να είσαι 18-65 ετών
• Να έχεις πάρει ένα ελαφρύ γεύμα πριν την αιμοδοσία
• Να έχεις κοιμηθεί τουλάχιστον 5 ώρες
• Εάν έχεις κάνει τατουάζ ή piercing να έχουν παρέλθει 4 μήνες

Λίγα λόγια για το Πολεμικό Μουσείο Αθηνών: Το Πολεμικό Μουσείο της Αθήνας, αποτελεί το μεγαλύτερο μουσείο στρατιωτικής ιστορίας στην Ελλάδα και ιδρύθηκε το 1975.Στους χώρους του μπορεί κανείς να θαυμάσει κειμήλια που αφορούν στην ιστορία των Ελλήνων από όλες τις πολεμικές περιόδους, από την πρώιμη εποχή του χαλκού μέχρι σήμεραενώ παράλληλα λειτουργούν τμήματα ιστορικού, φωτογραφικού και κινηματογραφικού αρχείου.

Το Ιστορικό αρχείο περιλαμβάνει συλλογή με 400 παλιούς χάρτες, προσωπικά αρχεία, αλληλογραφία, ημερολόγια στρατιωτικών και Ημερήσιες διαταγές μονάδων από τον 19ο και 20ο αιώνα. Το Φωτογραφικό αρχείο διαθέτει περισσότερες από είκοσι χιλιάδες φωτογραφίες από το 1897 έως και σήμερα, κινηματογραφικό υλικό και βιβλιοθήκη.

Πηγή: https://www.xtypos.gr

Related posts

Minimal manicure: Το less is more είναι ο απόλυτος κανόνας για το πιο υπέρκομψο μανικιούρ που ήρθε για να μείνει!

xristiana

Πόσες ώρες ύπνου χρειαζόμαστε καθώς γερνάμε;

xristiana

O ταξιτζής και ο κερατάς!

xristiana