ΚεντρικήΜαγειρική

Φιλέτο κοτόπουλο με λιγκουίνι και σάλτσα

30/1/2023

Υλικά:

1 kg φιλέτο κοτόπουλου
500 ml σάλτσα τομάτας
1 σκελίδα σκόρδο
200 g μοτσαρέλα (τριμμένη)
500 g ζυμαρικά λιγκουίνι
70 ml ελαιόλαδο
1 κ.σ. βασιλικός (φρέσκος)
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε ένα βαθύ τηγάνι και μέτρια φωτιά βάζουμε το ελαιόλαδο και τη σκελίδα σκόρδου.
Αφότου ροδίσει το σκόρδο, τον αφαιρούμε και προσθέτουμε τα φιλέτα κοτόπουλου. Μόλις ροδοκοκκινίσουν και από τις δύο πλευρές, προσθέτουμε τον ντοματοπελτέ και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Ψήνουμε για ακόμη 15 λεπτά με το καπάκι.
Ρίχνουμε τη μοτσαρέλλα επάνω στα φιλέτα και βασιλικό στη σάλτσα, σκεπάζουμε και ψήνουμε για ακόμη 2 λεπτά.
Παράλληλα σε μπόλικο αλατισμένο νερό βράζουμε τα ζυμαρικά μας σε τέτοιο χρόνο που να είναι έτοιμα μαζί με το κοτόπουλο και τη σάλτσα.
Σερβίρουμε τα ζυμαρικά μαζί με τη σάλτσα και το κοτόπουλο.
Γαρνίρουμε με φύλλα βασιλικού.

Πηγή: https://www.govastileto.gr

Related posts

Online Conference με τίτλο «Εταιρική φοροδιαφυγή και φοροαποφυγή: το κυνήγι του χαμένου θησαυρού».

xristiana

Η συνήθεια της παιδικής ηλικίας που χαρίζει την ευτυχία

xristiana

Υπνηλία: Γιατί νυστάζουμε μετά το φαγητό; – 2 κινήσεις SOS για να μην συμβαίνει

xristiana