ΚεντρικήΜαγειρική

Βελουτέ μπρόκολο με τυρί

15/1/2023 

Υλικά

  • 3 1/2 φλ. τσαγιού τριμμένο τυρί τσένταρ
  • 1 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα
  • 1 κ. σ. κορν φλάουρ
  • 1/4 κ. γλ. πιπέρι καγιέν
  • 1/2 σκελίδα σκόρδο
  • 3 φλ. τσαγιού γάλα
  • 1 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου
  • 1 φλ. τσαγιού μπρόκολο, ψιλοκομμένο
  • 1 μπαγκέτα

Εκτέλεση

Βήμα 1
Σε μέτρια φωτιά, ανακατέψτε το τυρί με το κορν φλάουρ και το πιπέρι καγιέν.

Βήμα 2
Μόλις λιώσει, προσθέστε σιγά- σιγά το σκόρδο, το γάλα και το ζωμό κοτόπουλου.

Βήμα 3
Προσθέστε το ψιλοκομμένο μπρόκολο και αφήστε το να σιγοβράσει περίπου 5 λεπτά.

Βήμα 4
Κόψτε την μπαγκέτα σε φέτες, καλύψτε με τριμμένο τσένταρ και ψήστε για 3 λεπτά.

Βήμα 5
Σερβίρετε τη σούπα και συνοδέψτε με το ψημένο ψωμί με τσένταρ

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Related posts

Μπορούμε να διαφοροποιήσουμε τους τύπους αυτισμού με βάση την αναγνώριση προσώπου; – μελέτη

xristiana

Ποια είδη τσαγιού επιτρέπονται στην εγκυμοσύνη;

xristiana

Εθελοντική Αιμοδοσία Στη Μνήμη Του Ιάσονα Πανταζή

xristiana