ΚεντρικήΟμορφιά

7 συμβουλές για τέλεια κοιλιά με γράμμωση

6/12/2022

Φυσικά και υπάρχουν απλά και αποτελεσματικά κόλπα για να λεπτύνεις και να τονώσεις την κοιλιά σου, τα οποία μπορείς να τα προσαρμόσεις στα μέτρα σου. Ακολούθησε μια διαφορετική συμβουλή κάθε μέρα. Κράτησε αυτές που σου αρέσουν και ξέχνα αυτές που δε σου αρέσουν, ώστε να καταλήξεις με τις καλύτερες επιλογές σου. Έπειτα από 4 εβδομάδες, η τέλεια κοιλιά σου θα… παρακαλά να την αναδείξεις.

Κάνε πέντε

Δώσε τουλάχιστον 5 λεπτά προσοχής στη σύσφιγξη των κοιλιακών τις περισσότερες ημέρες (ακόμα κι αν είναι 2 λεπτά τώρα, 3 λεπτά αργότερα) και θα αποκτήσεις κοιλιακούς που απαιτούν προσοχή. Ξεκίνα με το ποδήλατο, την πιο αποτελεσματική άσκηση σμίλευσης των κοιλιακών. Είσαι συνεχώς σε κίνηση, οπότε οι μύες δεν ξεκουράζονται ποτέ!

Βελτίωσε τη στάση σου

Το καμπούριασμα δημιουργεί κοιλίτσα. Πριν ντυθείς το πρωί, στάσου με το πλάι στραμμένο στον καθρέφτη. Οι ώμοι, οι γοφοί, τα γόνατα και οι αστράγαλοι πρέπει να είναι ευθυγραμμισμένοι. Προσάρμοσε το σώμα σου αν χρειάζεται και νιώσε πώς πρέπει να στέκεσαι. Έπειτα, όσο πλένεις τα δόντια σου ή περιμένεις το μετρό, πάρε αυτή τη στάση.

Λιώσε το λίπος με αεροβική

Αποκάλυψε τους κοιλιακούς σου μυς χάνοντας το λίπος που τους κρύβει. Προσπάθησε να αυξάνεις τον καρδιακό παλμό σου για 30 λεπτά τις περισσότερες ημέρες της εβδομάδας (χώρισε το χρόνο στα δύο, αν χρειάζεται). Οι ασκήσεις που αυξάνουν τον καρδιακό παλμό, όπως το γρήγορο περπάτημα, το jogging, το ποδήλατο ή ο χορός, καίνε 145-300 θερμίδες κάθε φορά (η μέτρηση αναφέρεται σε γυναίκα βάρους 65 κιλών). Αν κάνεις διαλειμματική άσκηση, θα κάψεις ακόμη περισσότερο λίπος.

Ανάπνευσε ελεύθερα

Οι περισσότεροι συνήθως κρατούν την αναπνοή τους όταν εκτελούν κοιλιακούς. Άφησε τον αέρα να βγει και να μπει! Το οξυγόνο κάνει τις ασκήσεις κοιλιακών πιο ασφαλείς και εύκολες, οπότε μπορείς να ολοκληρώσεις τα σετ χωρίς να υποφέρεις. Σκέψου την αναπνοή σου ως καύσιμο. Αφού καίγεται όσο σφίγγεις τους μυς (εκπνοή), σημαίνει ότι πρέπει να το ανανεώσεις όταν τους χαλαρώνεις (εισπνοή).

Φάε “καλούς” υδατάνθρακες

Οι υδατάνθρακες μπορεί να σου χαρίσουν επίπεδη κοιλιά, αρκεί να είναι ολικής αλέσεως. Μπορείς, λοιπόν, ελεύθερα να καταναλώσεις 5 μερίδες την ημέρα (μία μερίδα ισοδυναμεί με μία φέτα ψωμί ολικής αλέσεως ή 1/2 φλιτζάνι μαγειρεμένο καστανό ρύζι). Όσοι έκαναν δίαιτα και έτρωγαν προϊόντα ολικής αλέσεως έχασαν περισσότερο λίπος από την κοιλιά από αυτούς που απλώς μείωσαν τις θερμίδες και έτρωγαν επεξεργασμένους υδατάνθρακες.

Πιες σωστά

Αν δεν πίνεις αρκετό νερό, τα απόβλητα κινούνται πιο αργά στο έντερο, ειδικά αν καταναλώνεις πολλές φυτικές ίνες. Και η επακόλουθη δυσκοιλιότητα μπορεί να κάνει την κοιλιά να δείχνει πιο μεγάλη. Για να βοηθήσεις την κινητικότητα του εντέρου, πίνε τουλάχιστον 8 ποτήρια νερό την ημέρα.

Επιτάχυνε το μεταβολισμό σου

Οι μύες καίνε θερμίδες, αλλά το λίπος απλώς κάθεται εκεί. Κάνε βάρη δύο φορές την εβδομάδα, σε μη συνεχείς ημέρες, για να σφίξεις παντού – κάτι που σίγουρα είναι καλό για την κοιλιά. Οι γυναίκες που εκτελούσαν άσκηση μυϊκής ενδυνάμωσης έχασαν περισσότερο κοιλιακό λίπος από αυτές που απλώς περπατούσαν, διαπιστώθηκε σε μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνιας.

Πηγή: https://www.govastileto.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

29/09: Πανσέληνος στον άξονα Κριού/Ζυγού – Τι προβλέπεται για κάθε ζώδιο

xristiana

KIDOT Festival 2023

xristiana

Ο Πυγμάχος που φοβόταν…

xristiana