ΚεντρικήΟμορφιά

5 φυσικοί τρόποι για να αποκτήσετε μεγαλύτερες και πυκνότερες βλεφαρίδες

29/12/2022

Σε μια εποχή που οι ψεύτικες βλεφαρίδες και τα ακριβά επαγγελματικά εξτένσιον είναι σχεδόν παντού, πολλοί από εμάς αναρωτιόμαστε πώς μπορούμε να πετύχουμε μια παρόμοια εμφάνιση με φυσικό τρόπο.

Αν ψάχνετε τρόπους για να βελτιώσετε το μήκος και το πάχος των βλεφαρίδων σας χωρίς να βάζετε κόλλα για βλεφαρίδες κάθε μέρα, εδώ είναι 5 από τους αγαπημένους μας τρόπους για να αποκτήσετε πιο μακριές βλεφαρίδεςεγγυημένα!

Από τη Μαρία Καλοπούλου

Τι να μην κάνετε!

Υπάρχουν πολλές διαφορετικές σπιτικές θεραπείες που κυκλοφορούν, και θα προσπαθήσουν να σας πείσουν ότι είναι «το κλειδί» για να αποκτήσετε μεγαλύτερες και πυκνότερες βλεφαρίδες.

Προτού μπούμε σε μερικές από τις μεθόδους που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να μεγαλώσετε πραγματικά τις βλεφαρίδες σας, ακολουθούν μερικές κοινές θεραπείες στο σπίτι που δεν έχουν καμία επιστημονική υποστήριξη:

Βαζελίνη: Ορισμένες πηγές λένε ότι η εβδομαδιαία εφαρμογή βαζελίνης στην περιοχή των βλεφαρίδων θα βοηθήσει τις βλεφαρίδες σας να μεγαλώσουν. Δεν υπάρχει καμία επιστημονική απόδειξη σε αυτό.

Και να έχετε υπόψη σας ότι η βαζελίνη μπορεί πραγματικά να προκαλέσει βλάβη στα μάτια σας εάν έρθει σε πολύ στενή επαφή. Αποφύγετε τη σε κάθε περίπτωση!

Ελαιόλαδο ή Αλόη: Είναι η ίδια διαδικασία με τη βαζελίνη, με την ίδια έλλειψη επιστημονικής υποστήριξης.

Πράσινο τσάι: Να είστε δύσπιστες, αν δείτε κάποιον να ισχυρίζεται ότι η εφαρμογή ενός βαμβακιού εμποτισμένου με πράσινο τσάι στα μάτια σας θα ενθαρρύνει την ανάπτυξη των βλεφαρίδων.

Δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι αυτό λειτουργεί, και ως επί το πλείστον είναι απλώς μια σπατάλη πράσινου τσαγιού.

Μασάζ βλεφάρων: Άλλες πηγές θα πουν ότι η απαλή διέγερση της περιοχής των βλεφαρίδων μπορεί να δώσει ώθηση στην ανάπτυξή τους.

Αυτό που πραγματικά κάνει είναι να προκαλέσει ερεθισμούς, και μπορεί ακόμη και να «τσακίσει» τις βλεφαρίδες σας, αν τρίψετε πολύ δυνατά.

Αποδεδειγμένοι τρόποι για να αποκτήσετε πιο μακριές βλεφαρίδες φυσικά

Περιποίηση: Η σωστή περιποίηση των βλεφαρίδων μπορεί να κάνει σημαντική διαφορά στην εμφάνισή τους. Μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να περιποιηθείτε καλύτερα τις βλεφαρίδες σας περιλαμβάνουν τακτικό βούρτσισμα με ειδική βούρτσα βλεφαρίδων, πλύσιμο του προσώπου και των ματιών σας με ένα απαλό σαπούνι καθημερινά και τη διασφάλιση ότι θα αφαιρεθεί όλο το μακιγιάζ των ματιών στο τέλος της ημέρας.

Να τους φέρεστε… με τρυφερότητα: Μην τραβάτε τις βλεφαρίδες σας περισσότερο από όσο χρειάζεται. Φροντίστε να πλένετε την περιοχή με ήπιο τρόπο και να χρησιμοποιείτε προϊόντα που δεν χρειάζονται πολύ τρίψιμο για να αφαιρεθούν.

Οι αδιάβροχες μάσκαρες και τα eyeliners πρέπει να αποφεύγονται για να διασφαλιστεί η εύκολη αφαίρεση του μακιγιάζ. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε ένα ψαλιδάκι βλεφαρίδων που δεν τσιμπάει ή τραβάει και ταιριάζει καλά στο σχήμα των ματιών σας.

Βελτιώστε τη διατροφή σας: Μια υγιεινή και πλούσια σε θρεπτικά συστατικά διατροφή είναι ζωτικής σημασίας για πολλές από τις σημαντικές λειτουργίες του σώματος.

Εάν δεν τρέφετε σωστά το σώμα σας, πολλά από τα συστήματα δεν θα λειτουργήσουν όπως θα έπρεπε και μπορεί ακόμη και να αρχίσουν να προκαλούν προβλήματα.

Εάν το σώμα σας δεν λειτουργεί όπως θα έπρεπε, θα το δείτε στην ποιότητα των τριχών, από την ανάπτυξη των μαλλιών σας, μέχρι τις  βλεφαρίδες σας! ‘Έτσι, αν οι βλεφαρίδες  δεν είναι το μόνο πρόβλημα που αντιμετωπίζετε με τις τρίχες, δοκιμάστε να εστιάσετε ξανά τη διατροφή σας σε πλούσια σε θρεπτικά συστατικά τρόφιμα.

Πάρτε βιοτίνη: Η βιοτίνη, όταν προσλαμβάνεται στη σωστή ποσότητα, είναι γνωστό ότι βοηθά στη βελτίωση της υγείας των μαλλιών. Οι περισσότεροι άνθρωποι παίρνουν βιοτίνη για να αποκτήσουν μακρύτερα και πιο δυνατά μαλλιά, αλλά τα αποτελέσματα μπορούν επίσης να φανούν στις βλεφαρίδες σας.

Η αύξηση των βιταμινών που παρέχουν πολλά συμπληρώματα τριχοφυΐας θα συμβάλει στη βελτίωση της ποιότητας των μαλλιών και των βλεφαρίδων σας και μπορεί ακόμη και να βελτιώσει την ποιότητα του δέρματός σας ως μπόνους.

Δημιουργία ψευδαισθήσεων με το μακιγιάζ: Τα σωστά προϊόντα και εφαρμογές μπορούν να βοηθήσουν τις βλεφαρίδες σας να διπλασιάσουν το μήκος και το πάχος τους.

Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε σκούρα σκιά ματιών αντί για υγρό eyeliner και «κηλιδώστε» τη σκιά κατά μήκος της γραμμής των βλεφαρίδων στη θέση του eyeliner.

Αυτό θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε την ψευδαίσθηση των παχύτερων βλεφαρίδων στη βάση, καθώς η λιγότερο ακριβής εφαρμογή eyeliner θα συνδυάζεται με τις βλεφαρίδες.

Όσον αφορά τη μάσκαρα, θα θελήσετε να ξεκινήσετε γυρίζοντας τις βλεφαρίδες σας. Αυτό βοηθά στην ανύψωση των βλεφαρίδων, γεγονός που τις κάνει πιο ορατές και πιο μακριές στην εμφάνιση.

Ξεκινήστε χρησιμοποιώντας ένα primer βλεφαρίδων που βοηθούν στην επικάλυψή τους με μικρές ίνες, γεγονός που τις κάνει πιο παχιές καθώς οι ίνες προσκολλώνται σε κάθε βλεφαρίδα.

Στη συνέχεια, ακολουθήστε μια μάσκαρα επιμήκυνσης για να σας βοηθήσει να τελειώσετε την ψευδαίσθηση.

Πιο μακριές βλεφαρίδες, ερχόμαστε!

Χρησιμοποιήστε αυτές τις συμβουλές και κόλπα την επόμενη φορά που οι βλεφαρίδες σας δεν το κάνουν για εσάς. Αποφύγετε τις σπιτικές θεραπείες και δοκιμάστε μερικές από αυτές τις δοκιμασμένες μεθόδους. Λίγη απαλή περιποίηση βλεφαρίδων, λίγη μάσκαρα και καλύτερη διατροφή θα μπορούσαν να είναι το κλειδί για να αποκτήσετε αυτά τα ονειρικά μάτια ελαφίνας για τα οποία ξετρελένεστε.

Πηγή: https://www.womanidol.com

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Θεσσαλονίκη: «Πράσινη» γιορτή την Κυριακή για 6η σερί χρονιά με ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ποδήλατα, drones και πατίνια

xristiana

Ο έξυπνος τρόπος για να θυμάστε πάντα να φοράτε αντηλιακό

xristiana

Ημερίδα Με Θέμα: “Η Κατάσταση Της Σχολικής Στέγης”

xristiana