ΚεντρικήΟμορφιά

Πώς θα κάνετε τα μάτια σας πιο όμορφα και μεγάλα;

3/12/2022

Τα μεγάλα, αμυγδαλωτά μάτια είναι σίγουρα στοιχείο ομορφιάς! Ακόμα, όμως κι αν δεν διαθέτετε αυτό το προτέρημα εκ γενετής, ετοιμαστείτε να εφαρμόσετε (από τώρα και για πάντα!) τα 5 τεχνάσματα στο μακιγιάζ που ακολουθούν! Δεν θα πιστεύετε… στα μάτια σας!

Από την Άντζελα Μολφέτα

1. Ανοιχτόχρωμο μολύβι

Η πρώτη αποτελεσματική κίνηση είναι να περάσετε με ένα λευκό ή μπεζ μολύβι καζάλ το εσωτερικό των βλεφάρων που δημιουργεί οπτική ψευδαίσθηση.

Στην πραγματικότητα, το χρώμα του μολυβιού προσδίδει συνέχεια στο λευκό μέρος των ματιών μας, κάνοντάς τα να δείχνουν μεγαλύτερα! Ακόμη καλύτερα, αν χρησιμοποιήστε ένα μολύβι με ελαφρά ροδακινί ή κρεμ απόχρωση, που κάνει το αποτέλεσμα ακόμα πιο γλυκό.

2. Μάσκαρα στα κάτω βλέφαρα

Η μάσκαρα στα κάτω βλέφαρα κάνει τα μάτια να μοιάζουν μεγαλύτερα, επειδή η αντίθεση της σκούρας μάσκαρα με την ανοιχτή επιδερμίδα, ορίζει ολόκληρο το μάτι.

Περνάμε αρχικά ελάχιστο κονσίλερ στην περιοχή κάτω από τα μάτια, στη συνέχεια ένα ελαφρύ στρώμα πούδρας σε σκόνη και το αποτέλεσμα γίνεται πιο λαμπερό. Για να αποφύγουμε τον κίνδυνο για μουτζούρες, προτιμάμε αδιάβροχη μάσκαρα.

3. Ιριδίζουσα σκιά

Για να τονίσουμε την εικόνα των ματιών μας, μακιγιάρουμε με λευκή ή ασημί σκιά την εσωτερική γωνία τους. Προτιμάμε ένα χοντρό και μαλακό μολύβι στο χρώμα της σαμπάνιας, Για έξτρα διάρκεια και ακόμα πιο έντονο αποτέλεσμα, περνάμε από πάνω ένα highlighter ή μια ιριδίζουσα σκιά.

4. Ψεύτικες βλεφαρίδες στο κάτω βλέφαρο

Κάποια στιγμή έχουμε χρησιμοποιήσει ψεύτικες βλεφαρίδες στα πάνω βλέφαρα. Μια μικρή σειρά, όμως, στο κέντρο των κάτω βλεφαρίδων θα κάνουν το βλέμμα μας πιο έντονο και τα μάτια μεγαλύτερα.

Floral make-up!

Χρησιμοποιούμε το ψαλιδάκι για να κοντύνουμε, εάν χρειάζεται, το μάκρος των ψεύτικων βλεφαρίδων και επίσης, για να κόψουμε το μήκος τους, φθάνοντας γύρω στο 1-1,5εκ. και τις κολλάμε, όπως συνήθως. Εναλλακτικά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και μερικές αυτόνομες φουντίτσες.

Το άι-λάινερ είναι γνωστό ότι αλλάζει το σχήμα των ματιών, αν μάλιστα χρησιμοποιήσετε δύο διαφορετικούς τόνους, τόσο το καλύτερο // Αν εφαρμόσετε και τα 5 κόλπα, τότε τα μάτια σας όχι μόνο θα δείχνουν πιο μεγάλα, αλλά και πιο λαμπερά!
Το άι-λάινερ είναι γνωστό ότι αλλάζει το σχήμα των ματιών, αν μάλιστα χρησιμοποιήσετε δύο διαφορετικούς τόνους, τόσο το καλύτερο // Αν εφαρμόσετε και τα 5 κόλπα, τότε τα μάτια σας όχι μόνο θα δείχνουν πιο μεγάλα, αλλά και πιο λαμπερά!

5. Η δύναμη του άι-λάινερ

Σίγουρα με το άι-λάινερ μπορούμε να διαφοροποιήσουμε το σχήμα των ματιών μας και να δώσουμε ένταση στο βλέμμα μας. Μπορούμε να πειραματιστούμε εκτείνοντας τη γραμμή ή δίνοντάς της καμπυλωτό σχήμα.

Μπορούμε, επίσης, να παίξουμε με τα χρώματα. Για παράδειγμα, τραβάμε μία γραμμή στο πάνω βλέφαρο με σκούρο άι-λάινερ, δίνοντας το κλασικό σχήμα της γάτας και στη συνέχεια, με έναν ελαφρύτερο χρωματικό τόνο, κάνουμε μία γραμμή σύρριζα στις κάτω βλεφαρίδες από το κέντρο προς την εξωτερική γωνία των ματιών.

Εάν χρησιμοποιήσουμε και τα 5 κόλπα ταυτόχρονα, δεν θα αποκτήσουμε απλά και μόνο πιο μεγάλα μάτια, αλλά και ένα λαμπερό αποτέλεσμα!

Πηγή: https://www.womanidol.com

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Ημερίδα για τα δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία με θέμα «Επικοινωνία με Αλληλοσεβασμό»

xristiana

Γίνε εθελοντής στο 2ο TRIMORE Kastoria

xristiana

Μαρκ Ζάκερμπεργκ

xristiana