News ΑΜΕΑΚεντρική

«Προσβάσιμος Πολιτισμός»: Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Για Τα Στελέχη Του ΜΜΘ

3/12/2022

«Προσβάσιμος πολιτισμός» είναι ο τίτλος του μεγάλου σεμιναρίου που διοργανώνει ο Οργανισμός του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, το Σάββατο 03 Δεκεμβρίου 2022ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία, με σκοπό την πληρέστερη κατάρτιση των στελεχών του και των εργαζομένων στα τμήματα εξυπηρέτησης κοινού (ταξιθετών, φύλαξη, εκδοτήρια κ.α.) αναφορικά με την εξυπηρέτηση ατόμων με κινητικές, νοητικές αναπηρίες και προβλήματα όρασης.  Με τον τρόπο αυτόν το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης κάνει ένα καθοριστικό βήμα για την ισότιμη πρόσβαση και ενεργή συμμετοχή όλων των πολιτών στην πολιτιστική διαδικασία, καθιστώντας τους χώρους του λειτουργικούς και εύκολα προσπελάσιμους για όλες τις κοινωνικές ομάδες.

Το σεμινάριο θα ξεκινήσει στις 10.30 π.μ. και θα πραγματοποιηθεί στους χώρους του κτηρίου Μ2. Η δράση εντάσσεται στο πλέγμα των πρωτοβουλιών που αναλαμβάνει το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης μετά την υπογραφή του πρωτοκόλλου συνεργασίας με το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών  τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Η πρωτοβουλία υλοποιείται σε συνεργασία με την Αντιπεριφέρεια Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Εισηγητές θα είναι η Λία Αβραάμ (ΚΕΑΤ), η Σοφία Βουκάντση (ΑΜΚΕ συν) και ο κ. Θεόδωρος Ράκος (Εταιρεία Σπαστικών Βορείου Ελλάδος). Παρουσίαση-επίδειξη Σκύλοι Οδηγοί Ελλάδος Ιόλη Γεωργούλη.

Πηγή: https://www.ertnews.gr

Related posts

Ιππασία ΑΜΕΑ: Στους πανευρωπαϊκούς Αγώνες ο Κρητικός Μιχάλης Καλαράκης

xristiana

Μεσήλικες οι 50αρηδες ως το 2050, ενώ τα παιδιά λιγοστεύουν

xristiana

“Last minute” beauty care: Ακόμα προλαβαίνεις να λάμψεις τα Χριστούγεννα!

xristiana